06:11 / 15.09.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs gost je emisije Hrvatskog radija A sada Vlada koju nakon vijesti u 8 sati uređuje i vodi Ivica Ružičić.

Od 9 sati možete pratiti prijenos izvješća predsjednice Europske komisije Ursule von der Leyen o stanju Europske unije u 2021. Poslije Vijesti u 10 sati uključujemo se u prijenos akualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru.

U emisiji Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album iz 1973. godine engleske rock skupine Bad Company.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Jasne Ažman i Lade Martinac Kralj Spomenari i spomeni Brlićevca - bolje da propade selo već da propade običaj. Spomenari obitelji Brlić zasnovani 1889. godine bili su zamišljeni kao knjiga dojmova gostiju koji pohode obiteljsko imanje Brlićevac i kao kronika vinogradarskih radova. Ova mala forma bavi se zapisima o slavljima Vincekova u vinogradu Brlićevih.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo slovensku priču Jožel- ježek.

U večerašnjoj emisiji Uvijek Prvi od 20:15 vodimo vas u Hercegovac te upoznajemo proizvođače i prerađivače krumpira koji su se 9. rujna okupili na prigodnom druženju popraćenom natjecanjem u ručnoj berbi krumpira. Posjetili smo i Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu te najavljujemo programe S Dabcem po gradu..., koji se održava kao dio Europskog tjedna mobilnosti te dramsko-likovno-fotografski program namijenjen djeci Dramimo s Dabcem.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Male forme / HR1

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

U emisiji Ovo malo duše od 18:35 bit će riječi o projektu Mi možemo jednako - djeca i mladi za otklanjanje stereotipa o muškarcima i ženama, čiji je nositelj Institut za istraživanje i edukaciju Zaposlena mama. Gošća je voditeljica projekta i predsjednica Instituta, mr. sc. Diana Kobas Dešković.

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Drugom programu Hrvatskoga radija

Foto: Ovo malo duše / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 16:03 u emisiji Stvarnost prostora počinje tematski ciklus naziva Diskurs kao arhitektonska praksa autorice Mire Stanić. U ovoj emisiji poslušajte riječ urednice posebnog izdanja časopisa Log, Bryony Roberts, pod nazivom Šireći modusi prakse te uvodni esej iz tog istog broja pod nazivom Zovi me tatica, autorice Deborah Garcie.

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Srijedom na Trećem programu Hrvatskoga radija

Foto: Stvarnost prostora / HR3

Dok uvodnik razmatra uvjete, okolnosti i fenomene koji su doveli do mogućnosti širenja disciplinarnih okvira, esej Zovi me tatica bavi se genealogijom autoritativnih figura u arhitekturi.

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!