07:49 / 08.12.2021.

Autor: HRT

Ove srijede preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji A sada Vlada od 8:05 gost je Ivan Malenica, ministar pravosuđa i uprave. Emisiju uređuje i vodi Eliana Čandrlić Glibota.

Po čemu se debitantsko dugometražno djelo Zbornica redateljice Sonje Tarokić izdvaja iz matrice nacionalne kinematografije? Je li i zašto Lady Gaga jedina svjetla točka biografske drame Dinastija Gucci? Čime je kosovsko ostvarenje Košnica opčinilo publiku i žiri Sundance Film Festivala? Na ta pitanja odgovore tražimo u emisiji o filmu Licem u lice od 10:05.

A sada Vlada

A sada Vlada

Foto: HRT / HRT

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

O tome kako je završila velika utrka prema Mjesecu 1969. poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Kako će izgledati naša budućnost u suživotu s robotima, gdje se sve robotske tehnologije i umjetna inteligencija danas koriste te koje su zemlje vodeće u primjeni robota za emisiju Oko znanosti od 13:10 doznali smo na zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje.

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Emisija Prvog programa Hrvatskog radija

Foto: Oko znanosti / HR1

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje, Zavrti zvrk, od 13:45 s djecom iz Karlovca razgovaramo o greškama.

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Mojih 55 godina s glazbom Borisa Ciglenečkog.

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Katherine Mansfield Sat pjevanja. Gospođica Meadows, nastavnica pjevanja, nesretna je zbog zaručnikova ružnoga pisma. I to raspoloženje boji cijelo njezino ponašanje u školi, u razgovoru s kolegicama, na nastavi, na pokusu zborskoga pjevanja. A onda brzojav sa zaručnikovom isprikom zbog glupoga pisma posve promijeni pristup interpretaciji pjesme koju uvježbava. Najednom ista pjesma za koju je bila sigurna da treba biti bolno i sporo izvedena postaje ritmična, brza i vesela.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Nade Mihaljević Bajka o devet čarobnih sviiečnjaka.

U večernjem programu Uvijek Prvi od 20:15 predstavljamo ured UNICEF-a u Hrvatskoj koji obilježava 75 godina neumornoga rada posvećenoga najranjivijoj djeci u Hrvatskoj i svijetu. U drugome satu biti će riječi o plakanju i smijanju. O plakanju govori docent doktor Asmir Gračanin, a o relaksaciji smijehom govori Danijela Biondić-Vidaković.

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 14 sati dnevni radijski show Drugi dio dana donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Emisija Drugog programa Hrvatskoga radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u ciklusu Izlog sadašnjice nastavljamo slušati koncerte s ovogodišnjeg izdanja festivala Musica Nova Helsinki. Prvi dio emisije donosi snimku koncerta koji su 4. veljače ove godine u Glazbenom centru u Helsinkiju ostvarili članovi Helsinške filharmonije pod ravnanjem Andréa de Riddera.

Emisija Trećeg programa Hrvatskog radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskog radija

Foto: Izlog sadašnjice / HR3

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!