Ove srijede preporučujemo na radiju

03.08.2022.

07:56

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Kako se zovu urođene točkice na našoj koži i jesu li one rezervirane za mladež ili za starež? Poslušajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U Ljetu na Prvom od 8:05 iz HRT studija u Dubrovniku, tematski govorimo o vinskoj ponudi poluotoka Pelješca, Gost dana nam je predsjednik Hrvatske udruge kongresnih profesionalaca Ranko Filipović, razgovaramo o vrhuncu sezone u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i širenju hotelske ponude u luksuznom segmentu, uz crticu o koordinacijskom sastanku vodstva HTZ s predstavnicima turističkih zajednica s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Od 10:05 do 12 sati možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u sklopu ciklusa - Filmski redatelji 20. stoljeća. govorimo o američkom filmskom redatelju, scenaristu, producentu i povjesničaru filma Martinu Scorseseu.

Minijature za radoznale

Minijature za radoznale

Foto: HRT / HRT

Jeste li znali da stvarno postoji čarobna ptica? Tko je ona - poslušajte u emisiji Divni novi svijet od 12:30.

Divni novi svijet

Divni novi svijet

Foto: HRT / HRT

Što nam broj ptica u našem okruženju može reći o zdravlju okoliša te kako klimatske promjene utječu na ptičji svijet poslušajte u ovotjednoj emisiji Oko znanosti od 13:10.

Oko znanosti

Oko znanosti

Foto: HRT / HRT

U emisiji za veliku i malu djecu i njihove roditelje Zavrti zvrk od 13:45 govorimo o umjetnosti.

Zavrti zvrk

Zavrti zvrk

Foto: HRT / HRT

Po vašem izboru od 16:05 slušat ćete album Tender touch iz 1999. hrvatskog jazz-gitarista Damira Dičića.

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

U terminu Malih formi od 18:05 emitiramo djelo Ljube Pauzina i Mira Pijace: A vidi sad! Najstariji Slunjanin, vispren i živahan u devedeset i sedmoj godini, Mile Štefanac priča i pjeva o svojemu životu, sjeća se djetinjstva kada se oralo drvenim plugom, sudjelovanja u Drugom svjetskom ratu, razdoblja kada je zarađivao šivanjem a amaterski izvanredno dobro svirao, glumio i plesao. Kaže da ga najviše zanima uspoređivati ovaj život sad s onim u prošlosti.

Male forme

Male forme

Foto: HRT / HRT

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Koraljke Bakota: Zečja rupa.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu Hrvatskoga radija od 14 sati Drugi dio dana dnevni radijski show donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacijama iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Drugi dio dana

Drugi dio dana

Foto: HR2 / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3) 

Od 20 sati Izlog sadašnjice će u kolovozu predstaviti ovogodišnji Međunarodni skladateljski Rostrum koji se održao u Palermu. U prvoj emisiji donosimo pet skladbi iz opće kategorije: pobjedničko djelo "Between Trees"za orkestar norveške skladateljice Kristine Tjøgersen te još četiri skladbe iz niza preporučenih djela među kojima je i skladba hrvatske skladateljice Mirele Ivičević koju je prijavila Njemačka.

Izlog sadašnjice

Izlog sadašnjice

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!