Ove srijede preporučujemo na televiziji

07:56 / 18.05.2022.

Autor: HRT

Srijeda, 18. svibnja na Prvom

Srijeda, 18. svibnja na Prvom

Foto: Prijevare s hranom / dokumentarni film

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

Dr. Aziz ef. Hasanović, muftija Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj gost je emisije Romana Bolkovića - 1 na 1. Prethodnu emisiju pogledajte na našoj multimedijskoj platformi HRTi HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći i ostala emitirana izdanja.

Prijevare s hranom, od najjeftinijih do najskupljih namirnica, godišnje donose zaradu od nekoliko milijardi dolara. U 21:05 u dokumentranom filmu Prijevare s hranom pratimo istragu onih koji se bore protiv prijevara s hranom i otkrivamo koliko malo znamo o tome što jedemo.  

Postoje mjesta na našem planetu do kojih ljudi ne mogu lako doći. U tim nepristupačnim dijelovima svijeta gdje vlada priroda avion je često jedino prijevozno sredstvo.... U 23:50 pogledajte dokumentarnu seriju Avionima na kraj svijeta:  Škotska - Zračni autobus.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

Skupina pisaca i akademika 1980. godine okupila se u "La Rôtisserie Française" u New Yorku i oformila vlastitu bejzbolsku ligu, ligu Rôtisserie. Igra je ubrzo prerasla u opsesiju, a onda se otela kontroli... U 20:05 ne propustite dokumentarni film Neozbiljna igrica.

Grupa humanitaraca na Balkanu pokušava izvaditi truplo muškarca iz izvora prije nego što kontaminira vodu... Španjolski film Savršen dan, scenarista i redatelja Fernanda Leóna de Aranoae, ne propustite u 21 sat. 

U 22:50 na rasporedu je kriminalističa serija Crna lista. 

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)  

Biografski dokumentarni film General Janko Bobetko, redatelja Kristijana Milića i scenarista Roberta Roklicera, prikazujemo u 20:05. Film možete pronaći i u videoteci multimedijske usluge HRTi.

U emisiji Bilješke o jeziku: Govor južne Žminjštine, u 21 sat na Trećem, govorimo o izvornom čakavskom govoru toga kraja. Prethodnu emisiju pogledajte na našoj multimedijskoj platformi HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći i ostala emitirana izdanja.

Što je to plankton, kakvih sve vrsta planktona ima i zašto ga tako pažljivo prate i proučavaju mnogi naši znanstvenici neka su od pitanja na koja odgovaramo u Trećem elementu u 21:20.  Prethodnu emisiju pogledajte na našoj multimedijskoj platformi HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći i ostala emitirana izdanja.

U 22:05 ne propuste dramu Zmija u njedrima scenarista i redatelja Carlosa Saura. Film je alegorijska drama o tome kako se osmogodišnjakinja nosi s gubitkom. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo i emisiju Hrvatska danas

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!