Ove srijede preporučujemo na televiziji

28.09.2022.

07:58

Autor: HRT

Srijeda, 28. rujna na Drugom

Srijeda, 28. rujna na Drugom

Foto: U mrtvom kutu / film

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U emisiji U svom filmu u 20:15 gošća je  književnica Ivana Šojat.

Zakoračite u čarobni skriveni svijet pun neobičnih priča, neočekivanih junaka i neobičnog ponašanja. Predstavit će nam ga sir David Attenborough u dokumentarnoj seriji Zeleni planet koju prikazujemo od 21:10.

Nekad davno živjela su dva brata koje je vezala ljubav prema jeziku i književnosti: Wilhelm i Jacob Grimm. Njihovo se prezime najčešće povezuje s bajkama, pričama o ružnim vješticama, neustrašivim djevojkama, mladim prinčevima i velikim opasnostima. No te su priče prikupljali iz političkih razloga. Spašavali su prošlost od zaborava kako bi promijenili sadašnjost. Dokumentarno-igrani film "Braća Grimm - više od bajki", u 23:20 donosi nam dosad neispričanu priču o poznatim skupljačima bajki.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:15 prikazujemo dokumentarni film Napoleonovo ratno blago. Bili su simboli carstva, moći i osvajanja. Kako su Hitlera očarali Napoleonovi ratni trofeji?

U 21:10 prikazujemo komediju U mrtvom kutu (Blindspotting; 2018.). Na Festivalu američkog filma u Deauvilleu 2018. film je osvojio nagradu kritike (Carlos López Estrada) i nominacija za Veliku nagradu; u Sundanceu iste godine nominiran je za Veliku nagradu žiriju.

U 22:55 prikazujemo sedmu epizodu druge sezone serije Ubijanje Eve. Glumeći Billie, Villanelle uranja duboko u opasni svijet svoje mete. Eve možda ima opasnu konkurenciju u borbi za Villanelleinu naklonost.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Emisija "Knjiga ili život" u novu sezonu kreće uz "Vrisak", riječki sajam knjiga i festival autora. Budite s nama u 20:35.

Kakav je ratni vođa bio Göring, Željezni Čovjek, kako je volio da ga nazivaju? Hitler mu je dodijelio čin Reichsmarschalla, najviši u Wehrmachtu nacističke Njemačke. Je li ga pokretala samo želja za svjetskom slavom? Ne propustite dokumentarni film Ratni vođe u 22 sata.

Filmsku adaptaciju romana Thomasa Keneallyja "Tužbalica Jimmieja Blacksmitha" iz 1972. godine, australsku dramu Pjesan Jimmieja Blacksmitha, prikazujemo u 23 sata na Trećem.    

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!