Ove srijede preporučujemo na televiziji

07.06.2023.

07:00

Autor: HRT

Srijeda, 7. lipnja na Drugom

Srijeda, 7. lipnja na Drugom

Foto: Filozofija ubojstva / film

Iz programa HTV-a ove srijede, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

U talk showu U svom filmu koji prikazujemo u 20:15 gostuje profesor emeritus Velimir Srića.

Hernaldo otkriva da je Diego zatočio Adelu, njegovu kćer. Ako je želi ponovno vidjeti, morat će mu pomoći. Ali on je odan markizu i kaže mu istinu. Enrique je siguran da vojvoda nikada ne bi naudio djevojci. Kada Sol Montijos dobije što je zaslužila, otići će po djevojku...  U 21:10 emitiramo 11. nastavak serije Kuharica iz Castamara. 

I više od stotinu godina nakon što je objavljena, Slika Doriana Graya i dalje osvaja čitatelje i nadahnjuje umjetnike i stvaraoce diljem svijeta. Razlog tomu je što je Oscar Wilde svom romanu udahnuo bezvremenost i univerzalnost svojstvene remek-djelu. Dokumentarni film Dorian Gray, slika Oscara Wildea ne propustite u 23:20. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U drugom nastavku dokumentarne serije Jedan dan u...Dresdenu 1946. koji je na rasporedu u 20:15, prikazujemo poslijeratni Dresden, Elli Göbel je mlada ratna udovica i jedna od milijun prognanika iz nekadašnjih njemačkih istočnih teritorija.

U trileru Filozofija ubojstva priča prati oženjenog profesora, poznatog po vezama sa studenticama, koji postane glavni osumnjičenik nakon što nestane mlada žena... Ostvarenje prikazujemo u 21:10.

Nakon Benova ubojstva Jane i Zoe sele se u siguran stan u neboderu. Kad Zoe sazna za prijeteće pismo, napadne Jane i okrivi je za smrt svog oca. Tim istražuje Janeine stare slučajeve i traži vezu s Benovim ubojstvom, a možda i sa snajperistom. Sadržaj je ovo druge epizode kriminalističke serije Forenzičarka Halifax: Osveta koju prikazujemo u 22:50.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Tijekom Drugog svjetskog rata od oko 39.000 Židova, koji si živjeli na području NDH, stradalo ih je gotovo 80 posto. Mnoge su obitelji u potpunosti nestale. U prvoj epizodi dokumentarne serije Hrvatski pravednici u 20:10 otkrivamo što povezuje kućanicu, pionira hrvatske enciklopedistike i slavnog sportaša. 

Ehrenbergovo priznanje ima teške posljedice za Wrangela i posadu U 612. Kad se otkrije Johannesov plan, Gluck zna da ga samo jedan čovjek može zaustaviti. U New Yorku, odvjetnik Berger, koji je obećao pomoći Hoffmannu, dobiva priliku da Führeru dokaže svoju odanost... Sadržaj je to drugog nastavka serije Podmornica koji je na rasporedu u 21 sat.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Od ponedjeljka do petka u poslijepodnevnom terminu emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Od Savudrije do Prevlake u 40 minuta Hrvatska danas donosi sve važne događaje i teme s Jadrana putem reportaža, izvještaja i javljanja naših reportera - svakog radnog dana od 17:20. Od 18 sati donosimo pak priče sa zagrebačkih ulica. Velike i važne poput avenija, male i zanimljive poput gornjogradskih prolaza. Gradska politika koja se tiče života građana, događaji koji obogaćuju kulturni i sportski život. Dvadeset minuta rezerviranih za Zagreb, Zagrebačku, Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Krapinsko-zagorsku županiju.

U 18:20 reporteri kontinentalnog dijela Hrvatske, od Čakovca do Vukovara, donose priče iz svakodnevnog života "zelene" Hrvatske. Najvažnije regionalne vijesti, poljoprivreda i gospodarstvo, kontinentalni turizam i kultura, manifestacije, manjine, zanimljivi ljudi i običaji. Otkrijte kakva je svakodnevica na prostoru omeđenom Murom, Dravom, Dunavom i Savom.   

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!