Ove subote preporučujemo na radiju

24.09.2022.

07:02

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove subote, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U emisiji Sportski vremeplov od 8:05 prisjećamo se najvažnijih trenutaka iz hrvatske i svjetske sportske povijesti, s insertima iz prijenosa najvažnijih događaja.

Sportski vremeplov

Sportski vremeplov

Foto: HRT / HRT

U Inventuri - tjedan pod povećalom od 9:05 donosimo: Putin zvecka nuklearnim oružjem, Zapad zabrinut; u Zagreb se vratio Vjekoslav Prebeg, hrvatski državljanin zarobljen u Ukrajini. Ni nakon poziva premijera da daju ostavke, od hrvatskih članova Uprave INA-e ni glasa; zbog plinske afere i dalje politički okršaji, odbijeno izvješće HERA-e za prošlu godinu. Sve nas je manje i sve smo stariji – objavljene nove pojedinosti iz popisa stanovništva, najviše reakcija zbog smanjenja broja katolika te Srba u Vukovaru.

Inventura - tjedan pod povećalom

Inventura - tjedan pod povećalom

Foto: HRT / HRT

Rat u Ukrajini ulazi u drugu zimu. Kakav je plan Ukrajine, a kakav Rusije? Može li Putin djelomičnom mobilizacijom ostvariti svoje planove? Koja je uloga Europske unije i SAD-a? O najnovijoj situaciji u emisiji Intervjuu tjedna od 10:05 razgovaramo s vojnim analitičarom Robertom Barićem s Fakulteta političkih znanosti.

Intervju tjedna

Intervju tjedna

Foto: HRT / HRT

U ovotjednoj emisiji Tisuću bisera od 10:05 poslušajte: Grad Labin i Javna ustanova Natura Histrica podnijeli su kaznene prijave protiv privatne tvrtke iz Zagreba koja je posjekla šest ha šume u zaštićenom krajobrazu Prtlog. Bili smo i u Nacionalnom parku Brijuni u kojem je sezona bila izvrsna, a dobra su očekivanja i za posezonu. Govorit ćemo i o izložbi  "Vještina ribarenja - umijeće življenja" kojom se predstavlja nedovoljno poznata maritimna baština samoga juga Istre.

Tisuću bisera

Tisuću bisera

Foto: HRT / HRT

Modna dizajnerica Branka Donassy gostuje u emisiji U sobi s pogledom od 11:05. 

U emisiji Vrijeme za glazbu od 12:20 slušamo kako autentičnu američku glazbenu formu izvode Nijemci, Kanađani, Nizozemci, Britanci i Novozelanđani i saznajemo koji su najzastupljeniji instrumenti u blues stilovima.

U terminu Radio scena - izlog Dramskog programa od 18:05 možete čuti nastavak crne komedije Hrvoja Kovačevića "Studen sudnjeg dana" u kojem pratimo galeriju likova i njihove priče po dolasku malog ledenog doba.

Radio scena

Radio scena

Foto: HRT / HRT

U emisiji za nacionalne manjine Multikultura od 16:05 poslušajte: Državni zavod za statistiku objavio je nove podatke broj pripadnika srpske manjine u Vukovaru pao ispod 30 posto. U Zagrebu održan Dan nacionalnih manjina i Dan rumunjskog jezika. Srpsko privredno društvo Privrednik objavilo natječaje za stipendije.

Multikultura

Multikultura

Foto: HRT / HRT

U emisiji Etnoton od 19:25 Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado u suradnji sa Sudar Percussion ansamblom i Jazz orkestrom Hrvatske radiotelevizije najavljuje koncert Sudar tradicija.

Etnoton

Etnoton

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:48 pripremili smo priču "Hrast zbog kojeg sam rođen" Mladena Kopjara.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 10 sati emisija Sve najbolje predstavlja i promovira najbolje programske sadrže Drugog programa (zabavni, kulturni, sportski…) koji su emitirani tijekom tjedna. Glazbeni dio emisije rezerviran je za najbolje pjesme aktualne hrvatske produkcije – HR2 TOP 20.

Sve najbolje HR2

Sve najbolje HR2

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu Hrvatskoga radija od 19 sati čut ćete snimku opere "Krunidba Popeje" Claudia Monteverdija. Riječ je o novoj produkciji koju predvodi čembalist i dirigent Leonardo García Alarcón. Svira njegov ansambl "Cappella Mediterranea" a solističku podjelu čini niz uspješnih solista u svijetu rane glazbe.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!