Ove nedjelje preporučujemo na radiju

06:36 / 08.05.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ove nedjelje, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

U Emisiji za selo i poljoprivredu od 8:05 poslušajte: ususret žetvi pšenice, koja će ove godine kasniti, nema straha da je nećemo imati dovoljno, no procjenjuje se kako će otkupna cijena biti dvostruko veća nego lani. Brački ovčari konačno imaju uvjete za klanje stoke – vlastitom su inicijativom u Gornjem Humcu otvorili klaonicu i tako riješili i veliki problem odlaganja otpada životinjskog podrijetla na otoku. Na Braču se održava i najveći hrvatski skup maslinara i uljara 24. Noćnjak, a 24. Dani masline održani su i u Zadru. U Poreču je otvorena 28. međunarodna smotra vina – Vinistra.

Od 10 sati na 4. vazmenu nedjelju ili nedjelju Dobrog Pastira, koja je u znaku svećeničkih i redovničkih zvanja, misno slavlje iz samostanske franjevačke crkve Uznesenja Marijina iz Splita predvodit će fra Tomislav Hrstić, župnik ove župe. 

Emisija za selo i poljoprivredu

Emisija za selo i poljoprivredu

Foto: HRT / HRT

Druga nedjelja u mjesecu svibnju tradicionalno je posvećena majkama – slavi se Majčin dan: poseban dan u godini kada želimo zahvaliti našim majkama za svaku žrtvu i ljubav koju nesebično daruju čitavoj obitelji. O Majčinom danu u Malom radio vjeronauku od 11:05 razgovaramo s članicom Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj, suprugom i majkom petero djece – gospođom Zrinkom Gregov.

U emisiji S obje strane Atlantika od 13:10 na redu je posljednji, treći dio, malog serijala u kojem se prisjećamo najuspješnijih i najprodavanijih broj 1. singlova američke top liste iz pedesetih godina prošloga stoljeća.

Glazba s potpisom
od 14:05 donosi neke od balada u izvedbi Jamiea Culluma, Stacey Kent, Jimmyja Scotta, Kurta Ellinga, Silje Nergaard i Sophie Milman.  

U terminu Radioigre za djecu i mlade od 16:05 premijerno emitiramo treći dio Hugha Loftinga - Putovanja doktora Dolittlea - otok Spider Monkey. Na kraju putovanja doktor Dolittle postat će kralj Indijanaca usidriti plutajući otok i naučiti jezik školjaka.

U emisiji Amaterska glazba i stvaralaštvo od 19:25 prisjetit ćemo se albuma Lijepo pjeva prepelica iz 2015. u izvedbi Vokalnog ansambla Samoborke i Tamburaškog društva Ferdo Livadić, pod vodstvom Željka Bradića i Siniše Leopolda.

U terminu Priče za velike i male pripremili smo priču Hansa Christiana Andersena Petero iz mahune graška.  

Koncert na Prvom od 20:15 donosi veličanstveni oratorij Josepha Haydna "Stvaranje svijeta" za soliste, zbor i orkestar u snimci izvedbe koju su na početku ove sezone ostvarili Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a uz izvrsne hrvatske pjevače sjajne međunarodne karijere - Evelin Novak, Krešimira Špicera i Krešimira Stražanca, a pod dirigentskim vodstvom Tomislava Fačinija

Koncert na Prvom

Koncert na Prvom

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Od 10 sati družimo se u našem retro lifestyle magazinu Hulahop! Prisjetit ćemo se zajedno najljepših pjesama, filmskih zvijezda, modnih trendova i događaja koji su obilježili 50-e, 60-e i 70-e godine prošlog stoljeća. 

Hulahop

Hulahop

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Od 20 sati u izravnome prijenosu iz Satiričkoga kazališta Kerempuh u Zagrebu poslušajte koncert "La Diva", na kojem će mezzosopranistica Renata Pokupić uz Hrvatski barokni ansambl izvoditi djela Antonija Vivaldija i Georga Friedricha Händela.  

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!