Ovoga četvrtka preporučujemo na radiju

08:29 / 26.05.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HR-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR1)

Što je zatipak, a što nije? Neznanje se ne može skrivati iza tipfelera, čak i ako je iskazano pisanjem. Doznajte u emisiji Govorimo hrvatski od 6:10 te od 19:45.

Govorimo hrvatski

Govorimo hrvatski

Foto: HRT / HRT

U emisiji Iskustvo prostora od 10:05 pozivamo vas na dvije izložbe: Graditeljske odjeke Translajtanije: Mađarsku arhitekturu 19. i početka 20. stoljeća na hrvatskom tlu u Pučko otvoreno učilište Velike Gorice i na retrospektivnu izložbu Ivana Ivezića koja obuhvaća njegove grafičke radove od 1967.-1997. u galeriju Hrvatskog dizajnerskog društva.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana. 

Iskustvo prostora

Iskustvo prostora

Foto: HRT / HRT

U emisiji Put pod noge od 12:30 šećemo izložbom "Industrijska baština Hrvatskog zagorja", koja se može posjetiti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu do 24. srpnja.

Put pod noge

Put pod noge

Foto: HRT / HRT

Star je 92 godine i vjerojatno je najznačajniji živući filozof. Njegovi istupi o opravdanosti nuklearnog oružja, odnosu prema nacističkoj prošlosti, ratovima u Iraku i bombardiranju Savezne republike Jugoslavije, budućnosti Europe čitali su se i slušali s posebnom pažnjom. Ovog je svibnja njegovo upozorenje Njemačkoj da ljutnja na Rusiju i poštovanje prema Ukrajini ne smiju zamijeniti teško izborenu usredotočenost na potrebu dijaloga i mira također izazvali veliku pažnju. O tom filozofu, njegovom djelu i životu, poslušajte u emisiji Povijesti četvrtkom od 13:10.

Povijest četvrtkom

Povijest četvrtkom

Foto: HRT / HRT

Big Bill Broonzy bio je vrlo utjecajan blues glazbenik, koji je živio u prvoj polovici prošlog stoljeća. Originalnom kombinacijom radničkih pjesama, country, folk i gospel glazbe, stvorio je stil koji je postao poligon legendama poput Muddyja Watersa i Willija Dixona. U emisiji Po vašem izboru od 16:05 i slušamo album "Billy Boy Arnold Sings Big Bill Broonzy".

Po vašem izboru

Po vašem izboru

Foto: HRT / HRT

Kako djeluju članovi baptističke crkve Osijek koji su dobili i novog pastora Momira Horvateka otkrivamo u još jednom Religijskom forumu od 18:05 u kojem donosimo i novosti sa zasjedanja Sinoda Srpske pravoslavne crkve te zanimljivost iz života vjerničkih zajednica u Hrvatskoj.

Religijski forum

Religijski forum

Foto: HRT / HRT

U terminu Priča za velike i male od 19:50 pripremili smo armensku narodnu priču Lisica i rep.

Zajedničku emisiju Prvoga programa Hrvatskoga radija i Glasa Hrvatske Hrvatima izvan domovine možete slušati od 20:15.

Priča za velike i male

Priča za velike i male

Foto: HRT / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR2)

Na Drugom programu od 19 sati možete pratiti prijenos finalne nogometne utakmice za Kup Hrvatske Rijeka – Hajduk. 

U emisiji Povratak u budućnost od 21:30 Robert Mareković donosi pogled na glazbu 50-ih, 60-ih i malo 70-ih. Ono što je dodatni začin jest stalna rubrika posvećena najvoljenijem licu popularne kulture, neokrunjenom glazbenom kralju, Elvisu Presleyju.

Povratak u budućnost

Povratak u budućnost

Foto: HRT / HRT

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR3)

Na Trećem programu od 20 sati možete pratiti Tribinu Trećeg programa, koja se emitira uživo iz HRT-og studija Zvonimir Bajsić. Tema je 77 godina bleiburške tragedije . Sugovornici su Mario Kevo, Josip Jurčević i Zlatko Hasanbegović. Moderator je Jakov Blagojević.

Tribina Trećeg programa

Tribina Trećeg programa

Foto: HRT / HRT

Ne zaboravite, svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata.   

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!