07:53 / 15.10.2021.

Autor: Gorana Hegediš/HRT

Ovoga petka preporučujemo

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Iz programa HRT-a ovoga petka, među ostalim, preporučujemo.

Prvi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 1)

Zašto je Damira Karakaša gotovo fizički boljelo svako slovo koje je udario po svojoj pisaćoj mašini kada je pisao roman Okretište? Na koji način Marko Pogačar u svakoj svojoj poetskoj zbirci ide korak dalje i piše uvijek intelektualno provokativno i iznenađujuće? Kako finski filozof Frank Martela u svojoj knjizi Divan život prilazi velikoj filozofskoj temi potrage za smislom u životu? To su teme koje otvara Kutija slova od 10:05.

Od 10:30 možete pratiti program pod naslovom Uvijek Prvi u kojem donosimo obrade aktualnih tema te izravna reporterska javljanja o glavnim događajima dana.

U emisiji Minijature za radoznale od 12:23 u ciklusu Iz arhiva i muzeja u Državnom arhivu u Varaždinu otkrivamo što se krije u arhivu poznate varaždinske obitelji Puttar.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Minijature za radoznale / HR1

Verificiran je prvi klimatski model Jadrana vrlo visoke rezolucije. Tako sada iz mase podataka, bolje i pouzdanije možemo u određenom vremenu i na određenom mjestu pratiti vremenske prilike i predviđati ih. U emisiji o znanosti Drag mi je Platon od 12:30 o tome govori dr. Ivica Vilibić.

Znate li gdje žive zmajevi, ima li Superman vremena za odmor te kako se postaje brz kao munja? U Mudricama od 13:45 danas mudrujemo o neobičnim bićima, zmajevima i super junacima.

Po vašem izboru
od 16:05 slušat ćete album Exit Wounds rock banda The Wallflowers.

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Emisija Prvog programa Hrvatskoga radija

Foto: Po vašem izboru / HR1

Izazovi sinode i sinodalnosti Crkve koja je počela u Rimu, a nastavlja se na lokalnim razinama, razgovor o odnosu teologije i psihologije te redovita skupština unije redovničkih zajednica neke su od tema u emisiji Trag vjere od 18:05.

U terminu Priče za velike i male od 19:50 pripremili smo priču Milene Nazor Purpurna zemlja.

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dario Njavro / HRT

Drugi program Hrvatskoga radija (HRT - HR 2)

Od 16 sati možete slušati Drugi dio dana, dnevni radijski show koji donosi ležernu post-radnu atmosferu s mnoštvom kratkih priloga, informacije iz prometa, svakodnevnog života, kulture i pop kulture.

Od 18 sati možete pratiti prijenose nogometne utakmice hrvatske Lige Hrvatski dragovoljac - Lokomotiva i od 19 sati košarkaške utakmice ABA lige Cibona – Partiza

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Emisija Drugog programa Hrvatskog radija

Foto: Drugi dio dana / HR2

Treći program Hrvatskoga radija (HRT - HR 3)

Od 16:35 u emisiji Tragom glazbe slušat ćete snimku finala 12. Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml, koje je održano u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu prošli tjedan, 7. listopada.

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Emisija Trećeg programa Hrvatskoga radija

Foto: Tragom glazbe / HR3

Ove godine na završnom koncertu uz Simfonijski orkestar HRT-a pod dirigentskim vodstvom Uroša Lajovica nastupile su dvije finalistice - japanska violinistica Eimi Wakui i austrijsko-švicarska violinistica Amia Janicki

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 1)

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV 3)

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. Gledajte i televizijske sadržaje, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!