Ovoga ponedjeljka preporučujemo na televiziji

26.09.2022.

04:50

Autor: HRT

Ponedjeljak, 26. rujna na Prvom

Ponedjeljak, 26. rujna na Prvom

Foto: Čudesni svemir / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ovoga ponedjeljka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1) 

Nigdje se na tako malo prostora nije stisnulo čak 140 otoka, otočića i hridi - Kornati su najgušći arhipelag na Sredozemlju. U 20:15 ne propustite drugu epizodu putopisnog serijala Stani na otoku. 

U 20:45 počinjemo s premijernim prikazivanjem nove dramske serije "Metropolitanci" koju je za HRT proizvela produkcijska kuća "Ring produkcija". Priča prati dvije obitelji u polufiktivnom zagrebačkom naselju, usred pandemije, nakon potresa. Svaki tjedan prikazivat će se dvije epizode - ponedjeljkom i utorkom. Prva sezona serije sadrži 14 epizoda, a druga je već u pripremi. 

U 21:40 prikazujemo drugu epizodu dokumentarne serije Čudesni svemir. Prve star partyje još je u 18. stoljeću, navodno, organizirao britanski kralj George III. Danas star party označava zajedničko promatranje zvijezda uz poneko predavanje i druženje.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2) 

Dokumentarni film o borbi jednog čovjeka protiv multimilijarderske industrije čokolade, Rat zbog čokolade, ne propustite u 20:15.   

U 21:20 prikazujemo film Trezor (Way Down, 2021.). Kad inženjer sazna da se ispod poslovnice Španjolske središnje banke skriva tajanstvena, neprobojna utvrda, pridružuje se skupini vrhunskih lopova koji planiraju upasti u nju i ukrasti legendarno izgubljeno blago dok cijela zemlja prati Svjetsko prvenstvo u nogometu s velikim izgledima za Španjolsku.

U 23:15 prikazujemo petu epizodu druge sezone serije Ubijanje Eve. Ekipa iz MI6 proda dušu vragu kako bi dobila informaciju od Duha. Posjetitelj iz zatvorske psihijatrijske bolnice ima upozorenje. Eve i Villanelle shvate da su bliže nego ikad.

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Od 20:05 za sve ljubitelje kulture počinjemo s emitiranjem šeste sezone emisije Art à la carte u novom formatu. Od ponedjeljka do četvrtka, Art à la carte emitira se uživo od 20:05, a emisiju vodi i uređuje Anja Cerar, komparatistica i povjesničarka umjetnosti. 

U 21 sat slijedi prvi nastavak druge sezone Emmyjem i Zlatnim globusom nagrađene dramske serije Sluškinjina priča. Radnja druge sezone odvija se u znaku trudnoće Fredove i njezine uporne borbe da svoje nerođeno dijete oslobodi distopijskih užasa Gileada. "Gilead nosiš u sebi", omiljena je uzrečica tete Lydije. U drugoj sezoni Fredova će se zajedno s ostalim likovima suprotstaviti - ili podleći - toj mračnoj istini.

Dramu Zemlju obilja prikazujemo u 22:55. Film je dobio naslov prema pjesmi "Land of Plenty" s albuma "Ten New Songs" Leonarda Cohena i Sharon Robinson, koja je upotrijebljena u filmu. Na festivalu u Veneciji 2004. Wim Wenders je za ovaj film dobio nagradu UNESCO-a i nominiran je za Zlatnog lava.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.  

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.      

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!