Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

07:47 / 17.05.2022.

Autor: HRT

Utorak, 17. svibnja na Prvom

Utorak, 17. svibnja na Prvom

Foto: Svemir / dokumentarna serija

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Vrhunski kirurg, liječnik, sveučilišni profesor, pisac i još mnogo toga, prof. dr. Roman Pavić gost je emisije U svom filmu u 20:10. Prethodnu emisiju pogledajte na našoj multimedijskoj platformi HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći i ostala emitirana izdanja. 

Nastavljamo epsko istraživanje svemira putovanjem u tamu. Posljednji nastavak BBC-jeve dokumentarne serije Svemir, naziva Prije osvita - Veliki prasak, na rasporedu je u 21:05.

Kako kvalitetno i dostojanstveno starjeti i kako se skrbiti za osobe treće životne dobi? Kako to radi Europska unija, a kako Hrvatska? O tome u 23:20 govorimo u emisiji Hrvatska za 5. Prethodnu emisiju pogledajte na našoj multimedijskoj platformi HRTi, u čijoj videoteci možete pronaći i ostala emitirana izdanja. 

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U Turskoj, na sjecištu Europe i Azije, nalazi se pravo čudo antičke izgradnje - Aja Sofija u Istanbulu. Kakve li se fantastične tajne skrivaju u srcu ovog čuvenog spomenika saznajte u 20:05 u dokumentarnoj seriji Drevne nadgradnje

Kako postati popularna, komediju o srednjoškolskim problemima, popularnosti i prijateljstvu, ne propustite u 21 sat.

U 22:45 prikazujemo prvi nastavak devete sezone kriminalističe serije Crna lista. U dvije godine nakon smrti Elizabeth Keen, Raymond Reddington (James Spader) i članovi FBI-ejeve radne skupine razišli su se, a nitko ne zna gdje je Reddington. Ali kad se jedan od njih ozlijedi na dužnosti, radna skupina opet se okuplja da spriječi urotu...

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 20:05 u emisiji Knjiga ili život u goste dolazi Lars Fr. H. Svendsen, profesor na Institutu za filozofiju Sveučilišta u Bergenu. Dobitnik je nekoliko međunarodnih nagrada, a knjige su mu prevedene na 25 jezika. 

Književnost ne može ukinuti logore i zaustaviti ratove, no ona može opisati patnju nevinih koji u njima stradaju, može govoriti o tome zašto logori ne bi smjeli postojati i zašto se ratovi ne bi smjeli voditi. Gošća emisije Što je klasik? u 20:40 je profesorica Danijela Lugarić Vukas.

O višegodišnjem radu na projektima animiranih filmova, u 21:15 u studiju Animatika, govori redatelj Božidar Trkulja koji je prošle dvije godine obnašao dužnost umjetničkog savjetnika za animirani film pri HAVC-u. 

Dramu Matura prikazujemo u 22:05. Za ovaj film, o kompromisima i implikacijama roditeljske uloge, Cristian Mungiu osvojio je nagradu za najboljeg redatelja te je nominiran za Zlatnu palmu na Filmskome festivalu u Cannesu 2016. 

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.

Emisiju Hrvatska danas ne propustite od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20.

video thumb

Ne zaboravite da svoje omiljene radijske emisije možete pratiti uživo na našoj multimedijskoj usluzi HRTi. Tu ćete pronaći i imati mogućnost ponovno poslušati sve emisije emitirane u posljednja 72 sata. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!