Ovoga utorka preporučujemo na televiziji

02.08.2022.

07:53

Autor: HRT

Utorak, 2. kolovoza na Trećem

Utorak, 2. kolovoza na Trećem

Foto: Medici: Veličanstveni / 2. sezona serije

Iz programa HTV-a ovoga utorka, među ostalim, preporučujemo. 

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)

Sušna sezona došla je u Serengeti. Za neke životinje to je najteže razdoblje, drugima pak donosi obilje hrane. Suša pretvara pojilišta u smrtonosne zamke za krda, ali za lavove to je dar. Ne propustite petu epizodu dokumentarne serije Serengeti: Egzodus u 20:10.

Dok se oporavlja od prethodne noći, Becky je sama na svijetu. Rawdon pokuša izazvati lorda Steynea na dvoboj, no Steyne ima drukčije planove za njega. Rawdon dobije službu na otoku Coventryju u Africi. Pogledajte posljednji, sedmi nastavak serije Sajam taštine u 21:05. 

U 22 sata prikazujemo dokumentarnu seriju Opstanak. U drugoj sezoni autorska ekipa predvođena Dubravkom Merlićem istražuje i analizira poteškoće i zastoje u kojima se nalazi hrvatsko gospodarstvo te pokušava ponuditi rješenja koja bi pomogla Hrvatskoj da dostigne gospodarske standarde razvijenijih zemalja Europske unije.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 20:05 ne propustite četvrti nastavak osme sezone popularne BBC-jeve kriminalističke serije Velečasni Brown, temeljene na liku koji je osmislio G. K. Chesterton. U Kemblefordu se održava konvencija seoskih luda kako bi zabavili masu, no veselje zamre kad se doktorica Belmont sruši i umre pred mnoštvom šokiranih gledatelja.

Triler Filozofija ubojstva, snimljen prema istoimenom romanu Georgea Harrara, prikazujemo u 21 sat. Oženjeni profesor, poznat po vezama sa studenticama, postane glavni osumnjičenik nakon što nestane mlada žena...

Britansko-španjolski film Mr. Nice prikazujemo u 22:40. Priča o studentu na Sveučilištu Oxford koji postaje međunarodni krijumčar drogom s navodnim vezama s MI6, IRA-om i mafijom, djelomično je biografski film, a djelomično adaptacija istoimene knjige, kultne autobiografije Howarda Marksa iz 1997. godine.  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

U 21 sat prikazujemo četvrti nastavak druge sezone dramske serije Raskid. Smještena u dinamični svijet londonskih odvjetnika specijaliziranih za rastave pripadnika elite, serija se bavi suvremenim brakom i obiteljskim pravom. Tajne izlaze na vidjelo i laži se počinju urušavati kad

U 22 sata slijedi treći nastavak druge sezone povijesne dramske serije Medici: Veličanstveni. Papa je umro. Zamijenio ga je Siksto IV. Novi je papa za nadbiskupa Pise imenovao rođaka Pazzijevih, Salviatija. Lorenzo štiti svoje interese i sve se više poslovno povezuje sa Sforzama. Želi spriječiti Salviatija da uđe u Pisu... 

U ciklusu Večer tisuću nagrada, u 22:55, prikazujemo film Ples među redovima. U Berlinu na festivalu 2018. film je osvojio nagradu struke i nagradu ekumenskog žirija; nominiran je za Zlatni medvjed za najbolji film (Thomas Stuber); na Filmskom festivalu u Vukovaru 2018. nominiran je za nagradu Zlatni šlep za najbolji film.

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati. 

video thumb

Podsjetimo, od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

Multimedijska platforma HRTi

Multimedijska platforma HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!