Ovoga četvrtka preporučujemo na televiziji

01.12.2022.

Zadnja izmjena 07:36

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Matko Švarc / HRT

Iz programa HTV-a ovoga četvrtka, među ostalim, preporučujemo.  

Prvi program Hrvatske televizije (HRT - HTV1)   

U 20:15 ne propustite novo izdanje popularnog kviza Tko želi biti milijunaš?. Mogu li natjecatelji pod teretom očekivanja dati najbolje od sebe u najuspješnijem svjetskom game showu? 

Nakon što je Lizzie odbila bračnu ponudu i optužila Darcyja da je razdvojio Jane i Wickhama, on je odlučan obraniti svoju čast. Napiše Lizzie pismo u kojem otkrije da je Wickham podlac koji se odbio na bilo koji način baviti crkvom i umjesto toga je zatražio 5000 funta. Darcy u nastavku otkrije da se Wickham pokušao tajno vjenčati s njegovom 15-godišnjom sestrom Georgianom. Dio je to sadržaja četvrtog nastavka serije Ponos i predrasude. Emmyjem nagrađena BBC-jeva serija slijedi u 21:10. 

U 23:20 emitiramo emisiju Kultura s nogu koja i ovoga tjedna donosi pregled te zanimljive i aktualne teme iz kulture. Emisiju uređuje i vodi Dražen Ilinčić.

video thumb

Drugi program Hrvatske televizije (HRT - HTV2)

U 19:50 prenosimo utakmicu SP-a u Kataru između Japana i Španjolske. Zatim vas emisija Qatara vodi kroz teme sportskog spektakla, dok u 23 sata donosimo snimku utakmice Kostarika - Njemačka, a koju u izravnom prijenosu od 20 sati možete pratiti na našoj multimedijskoj usluzi HRTi.

SP u Kataru 2022. - raspored utakmica 1. prosinca

SP u Kataru 2022. - raspored utakmica 1. prosinca

Foto: HTV / HRT

Ogled Vatrenih protiv reprezentacije Belgije pratite od 16 sati na Drugom programu HTV-a, usluzi HRTi, Drugom programu HR-a te na našem portalu.

Na HRTi platformi do 18. prosinca prenosimo sve utakmice Svjetskoga nogometnog prvenstva uživo, ali donosimo i dodatni ekskluzivni sadržaj s terena, poput treninga naše reprezentacije dan prije utakmice, izjava igrača te zabavnih sadržaja vezanih uz Svjetsko prvenstvo. 

Također, pratite nas i na portalu hrt.hr, Facebook stranici HRT Sport, Instagramu, TikTok-u, YouTube kanalu Hrvatska radiotelevizija te Twitteru HRT Sport.  

video thumb

Treći program Hrvatske televizije (HRT - HTV3)

Emisija Art a la carte, koja je na rasporedu u 20:05, posvećena je sajmu Sa(n)jam knjige u Istri. 

U 20:40  u Trećem elementu govorimo o nečemu što lako primjećujemo kod drugih ljudi, a nešto teže kod sebe - gluposti. Kako psiholozi stručno definiraju glupost i koriste li se uopće tim terminom? Zašto svi mi nekad govorimo i radimo gluposti? 


U 21:05 na rasporedu je peta sezona popualarne serije Milijarde. Ove sezone borba za moć pretvara se u borbu za preživljavanje, a svi se moraju prilagoditi ili im prijeti izumiranje. U seriji glume Paul Giamatti, nominiran za nagradu Oscar i dobitnik nagrade Zlatni globus, i Damian Lewis, dobitnik nagrada Emmy i Zlatni globus.

Između 1960. i 1962. proširila se glasina da Fidel Castro namjerava nacionalizirati kubansku djecu i poslati ih da školovanje dovrše u kampovima u Sovjetskom Savezu. Zemlju je zapljusnuo val panike i mnogi su roditelji poslali svoju djecu u Sjedinjene Države kako bi ih spasili od komunističke opasnosti. Operacija izvlačenja djece dobila je naziv "Petar Pan". U tom je razdoblju Kubu napustilo više od 14.000 djece. Dokumentarni film Operacija Petar Pan - Egzodus kubanske djece prikazujemo u 22:05.  

Četvrti program Hrvatske televizije (HRT - HTV4)

Na Četvrtom programu svakog dana od ranog jutra donosimo najnovije vijesti iz zemlje i svijeta, javljanja reportera s mjesta događaja, intervjue s relevantnim gostima. Najbrži, informativni, provjereni! Pratite nas svakodnevno od 7 sati.   

video thumb

Od ponedjeljka do petka s početkom u 17:20 emitiramo emisiju Hrvatska danas.  

Televizijske sadržaje gledajte i na multimedijskoj usluzi HRTi, posjetite našu videoteku - više podataka potražite na hrti.hrt.hr.  

HRTi

HRTi

Foto: HRT / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!