Piotr Beczala i Simfonijski orkestar HRT-a - V. Lisinski, 2017.

23.11.2022.

13:27

Autor: HRT

Srijeda, 30. studenoga na Trećem

Srijeda, 30. studenoga na Trećem

Foto: Piotr Beczala i Simfonijski orkestar HRT-a / HRT

Koncert velikog opernog umjetnika današnjice Piotra Beczale uz Simfonijski orkestar HRT-a pod vodstvom dirigenta Ive Lipanovića održan je 30. ožujka 2017. u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u ciklusu "Lisinski Arioso, glas za Lisinski". Proslavljeni je poljski tenor pokazao sve svoje vokalne adute u najrazličitijem opernom programu, od belcanta iz pera Verdija i Puccinija, preko francuskog realizma Bizeta i Masseneta, sve do slavenskih melodija. Snimku koncerta prikazujemo u srijedu 30. studenoga u 18:45 na Trećem. 

Maestro Ivo Lipanović njegove je solističke nastupe zaogrnuo zanimljivim poznatijim i manje poznatim orkestralnim ulomcima.

Raspored započinje Verdijevim blokom uz uvodnu glazbu Četiri godišnja doba iz opere Sicilijanske večernje i arije iz opera Krabuljni ples i Luisa Miller. Nastavlja se Puccinijevom arijom Cavaradossija iz opere Tosca, te preludijima 3. i 4. činu opere Carmen Georgesa Bizeta, kao i arijom Don Joséa iz iste opere.

Koncertna majstorica Simfoničara HRT-a, Mirjam Pustički Kunjko, zablistat će na violini solo u popularnoj Meditaciji iz opere Taida Julesa Masseneta. Iz pera istog autora uslijedit će arija naslovnog lika iz opere Werther, zatim intermezzo iz Puccinijeve opere Vile, arija Maurizija iz opere Adriana Lecouvreur Francesca Cilee te naposljetku arija Princa iz opere Rusalka Antonína Dvořáka.

Redatelj je Miljenko Bukovčan, a urednica Jana Haluza.

Koncert pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!