Ponos Hrvatske

26.01.2023.

15:39

Autor: HRT

Iz Studija 10 Hrvatske televizije prenosimo dodjelu nagrade "Ponos Hrvatske" koju dodjeljuju dnevni list 24 sata i Hrvatska radiotelevizija. Hrabre, dobre i poštene nagradit ćemo 18. put! Glazbeni izvođači će biti Daniel Jurišević, Mia Dimšić i Zagrebačka filharmonija, a program će voditi Doris Pinčić Guberović i Duško Ćurlić. Prijenos slijedi u subotu, 4. veljače, u 20:05 na Drugom.

Ponos Hrvatske

Ponos Hrvatske

Foto: promo / promo

Ovogodišnje dobitnike pomogao je odabrati peteročlani žiri: Miljenko Jergović, književnik, novinar i publicist, Goran Kulenović, redatelj, Alen Galović, zamjenik glavnog urednika 24sata, Jasna Antolović, biologinja iz Udruge Sredozemna medvjedica, OIKON, Institut za primijenjenu ekologiju te Maja Sever, urednica i novinarka, HRT.

Prijenos možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

U 18 godina za projekt Ponos Hrvatske stiglo je više od 1800 prijava i ukupno smo nagradili 354 heroja. Imali smo više od 300 priča o spašenim ljudskim životima, 40 priča o laureatima koji su zaustavili ili spriječili pljačke...

Svečana 18. dodjela nagrade Ponos Hrvatske i ove će nas godine podsjetiti da među nama postoje hrabri i nesebični ljudi koji su život drugih stavili ispred svojeg. Ovogodišnji dobitnici o svojim postupcima nisu dvojili ni sekunde i svi redom tvrde kako bi, da moraju, sve ponovili na isti način.

Skakali su u vodu i u vatru da spase drugoga, onima kojima je najviše trebalo darovali su ne samo svoja srca, nego i domove, aute, novac. Gradili su škole u najsiromašnijim dijelovima svijeta, upisivali fakultete unatoč teškim invaliditetima, udomljavali i po 50 djece. Njihova hrabrost proizlazi iz uvjerenja da je pružanje pomoći nekome tko je u nevolji jedina ispravna stvar.

Već 18 godina nastojimo upozoriti na njihovo poštenje, hrabrost, nesebičnost i dobrotu, i to nam je čast.

Scenarist je Mario Kovač, redatelj Tvrtko Grgić, a urednica Danijela Grgić

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!