09:10 / 02.06.2021.

Autor: HRT

Puls

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls / HRT

U četvrtak, 3. lipnja na Prvom programu u 21:05 ne propustite posljednje ovosezonsko izdanje Pulsa.

U njemu donosimo:

Klimatske promjene, pesticidi, bolesti pogodili su to malo korisno stvorenje. Sanja Pražen istražila je što se događa s pčelama? Zašto im je opstanak ugrožen i kako im pomoći?

Što znači borba za život, na vlastitoj je koži, bolje rečeno srcu, osjetila Vesna Dovranić, bivša novinarka i glasnogovornica. Bolesno srce nije joj dalo mnogo izbora. Transplantacija je bila jedino rješenje. Spas je stigao iz Mađarske, a kako je izgledala njezina borba, ispričala je Tanji Kanceljak.

video thumb

Prijedlog Zakona o sjemenu dignuo je prašinu. S jedne su se strane čuli glasovi da ćemo izgubiti stare sorte, s druge, pak, uvjeravanja da neće biti ograničenja. Milku Barišić to je ponukalo da potraži ljude koji se bore za očuvanje starih sorti i dragocjene biobaštine.

Pred nama je još jedna nogometna groznica. Uskoro će se s početkom Eura zahuktati navijačko ludilo. Martina Validžić pošla je zato malo istražiti navijački DNK, i sjevera i juga zemlje. U čemu je tajna nogometa? Zašto je nekima teško odoljeti navijačkom zanosu?

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić

Emisiju pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!