11:08 / 22.02.2021.

Autor: HRT

Puls

Četvrtkom na Prvom

Četvrtkom na Prvom

Foto: Puls/HRT

U četvrtak 25. veljače na Prvom u 21:05 slijedi novo izdanje Pulsa.

U Pulsu ne propustite:

Godinu dana traje naš suživot s koronavirusom. Život nam se svima promijenio. Najteže je ipak onima koji se na prvoj crti bore protiv bolesti COVID-19. Nataša Kraljević Kolbas donosi priču o ljudima iz sjene.

Karmen Šore posjetila je općinu Hrvace, još jedan zaboravljeni dio Hrvatske. U ratu je spaljena do temelja, zatim obnovljena, ali život se onamo nije vratio. Ipak, na kraju putovanja naša ekipa naišla je na malo iznenađenje i poruku optimizma.

Jessica i Thibaud su Amerikanci, digitalni nomadi, koji su San Francisco odlučili zamijeniti Jelsom. Tako sada žive i uživaju na Hvaru, a rade za američke tvrtke u Silicijskoj dolini. Maji Zrnić otkrili su zašto su izabrali Hrvatsku, kako su ih primili na Jelsi, a dali su nam i pokoji dobar savjet.

Mirna Dvorščak predstavit će profesora Željka Grabarevića, čovjeka kojeg morate upoznati. Veterinarski je patolog, specijalizirao je tumore, ali ne piše samo znanstvene radove, već i poeziju. Ispričao nam je kako izgleda seciranje slona, zašto koze nemaju tumore i zašto cijeni ljubaznost.

Urednica emisije je Morana Kasapović, a projekta Maja Tokić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.


video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!