Puls - priče s potpisom

21.08.2022.

15:17

Autor: HRT

Puls

Puls

Foto: HTV / HRT

Zaželjeli smo se putovanja, pa vas u ovom izdanju Pulsa - priča s potpisom, u ponedjeljak 22. kolovoza u 17:35 na Drugom, vodimo na televizijska. U izboru naših reportaža skoknut ćemo do Japana, Finske, Londona.

Hrvati koji žive u Japanu otkrili su nam jesu li se izgubili u prijevodu, kako ih je život odveo u Zemlju Izlazećeg Sunca, osjećaju li se ondje kao doma i još mnogo toga što će vam biti zanimljivo čuti.

Fiskars je selo na jugu Finske, u kojem su se proizvodile najpoznatije škare na svijetu. Kada je industrija otišla, stigli su novi stanovnici. Kako su Fiskars pretvorili u umjetnički kolektiv i prema kojim pravilima žive?

Floru Turner Vučetić nazivaju detektivkom za umjetnine. U Hrvatsku je dosad vratila pravo nacionalno kulturno blago. Kad smo je posjetili, uvjerili smo se kako i život jedne povjesničarke umjetnosti može biti itekako uzbudljiv.

Urednica i voditeljica je Morana Kasapović, a urednica projekta Maja Tokić.

Puls - priče s potpisom na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi, a emitirane priče dostupne su i u videoteci platforme.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!