Rani radovi: "Palikuća" i "Sparina"

10.03.2023.

08:43

Autor: HRT

Rani radovi

Rani radovi

Foto: promo / promo

Emisija Rani radovi, rezultat suradnje Akademije dramske umjetnosti Zagreb i Hrvatske radiotelevizije, posvećeni su prvim kreacijama budućih velikih imena hrvatske kinematografije i kulture, odnosno autorima koji tek dolaze. Budite u ponedjeljak, 13. ožujka u 22:05 uz Treći program HTV-a. Dva sjajna filma u posljednjoj su epizodi četvrte sezone Ranih radova. 

Prvi je "Palikuća" scenarista i redatelja Davida Gaše, premijerno prikazan na 19. ZFFu u programu Kockice. Snimatelj filma je Tin Ostrošić, montažerka Ema Veseljak, dizajner zvuka Dino Ljuban. Producentice filma "Palikuća" su Marta Eva Mećava i Laura Vuksan.

Scenarij filma "Sparina" redatelja Petra Vukičevića, uz redatelja, potpisuju i dvije mlade glumice, Rea Bušić i Katarina Romac. Obje i igraju u "Sparini", uz Paška Vukasovića.

"Sparinu" je snimio Filip Kos, montirali su je Petar Vukičević i Marta Bregeš, dizajner zvuka je Miroslav Piškulić, a producent Nikša Modrić.

Na Betina film festivalu 2021. film je proglašen najboljim kratkometražnim igranim filmom, na Reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva dobio je drugu nagradu, a prikazan je i na ZFF-u te na festivalima u Sarajevu i Sofiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!