Razgovor s razlogom: Mihaela Devald Roksandić

23.12.2022.

Zadnja izmjena 14:58

Autor: HRT

Ukoliko su vam dosadili razgovori o uvijek istim temama, a želite čuti kritičko mišljenje i ozbiljne poruke, onda je Razgovor s razlogom prava emisija za vas. Gosti emisije su istaknuti pojedinci, intelektualci, umjetnici, znanstvenici, koji nisu često na malim ekranima, a itekako imaju što reći i vrijedi ih čuti. Razgovor s razlogom prikazujemo utorkom u 23:20 na Prvom programu.

Utorak, 6. prosinca

Utorak, 6. prosinca

Foto: Razgovor s razlogom / HRT

Gošća emisije u utorak, 6. prosinca je Mihaela Devald Roksandić, nekadašnja prvakinja baleta, a danas baletna majstorica, pedagoginja i vršiteljica dužnosti ravnatelja Baleta HNK u Zagrebu.

Utorak, 6. prosinca na Prvom

Utorak, 6. prosinca na Prvom

Foto: Razgovor s razlogom / HRT

Svoj je uspjeh u izazovnoj profesiji objašnjavala rečenicom "ja sam voljela balet, a i balet je volio mene". A onda se zapitala – što je s onima koje nije volio? Između ostalog otkrit će koje pedagoške prakse u baletu smatra pogrešnima i što im je alternativa.

Saznat ćemo kako se balerine i baletani nose s ranim završetkom karijere, kakav je položaj balerina u društvu te zašto u baletu nema prečica prema uspjehu.

Mnogo je razloga za razgovor s Mihaelom Devald Roksandić!

Utorak, 6. prosinca na Prvom

Utorak, 6. prosinca na Prvom

Foto: Razgovor s razlogom / HRT

Urednica i voditeljica emisije je Morana Kasapović.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći prethodne emisije

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!