10:52 / 25.11.2021.

Autor: HRT

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva 2021. - kronika

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

U subotu, 27. studenoga, na Trećem programu u 18:20 ne propustite kroniku ovogodišnje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva.

Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva je jedna od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se jedanput godišnje okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost. Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija se svake godine održava u drugom gradu, ove godine u Požegi.

Ona je središnje okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival i najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

Program Revije, osim projekcija recentne produkcije, obuhvaća autorske retrospektive, programe autora koji su nagrađivani na prethodnim revijama, programe inozemnih autora i filmske tribine. Revija je nacionalnog karaktera, a kako to izgleda ove godine, pratite u kronikama HTV-a.

Urednica je Snježana Samac.

Emisiju na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!