Romano Bolković - 1 na 1: Branko Bačić

10.03.2023.

10:53

Autor: HRT

Branko Bačić

Branko Bačić

Foto: Robert Anic / Pixsell

Gosti Romana Bolkovića su diplomati, državnici, znanstvenici, političari, svi koji sudjeluju u oblikovanju europskih i svjetskih politika te djeluju na političke procese. Emisiju 1 na 1 prikazujemo utorkom na Četvrtom programu u 20:05. Gost emisije 14. ožujka je Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.  

Romano Bolković - 1 na 1

Romano Bolković - 1 na 1

Foto: Matko Švarc / HRT

S Brankom Bačićem razgovaramo o stanju u društvu, politici i općoj klimi u predizbornoj godini, ima li oporba politike, ideje i ljude koji bi mogli odgovoriti na aktualne izazove.

Govorit će i o tome kakve rezultate HDZ-a očekujete na izborima, kakva je klima u stranci, kakvo je realno stanje u obnovi dvije godine nakon petrinjskog i uskoro tri godine nakon potresa u Zagrebu, koji je to osnovni problem zbog kojeg obnova ne ide brže, koje su novosti u procesu obnove, što podrazumijeva samoobnova i koji bi model obnove ministar odabrao da je njegova kuća oštećena u potresu.

Bit će riječi i o provedbi novog zakona o obnovi i podzakonskih akata, koliko će obnova trajati, o tome da su tri mjeseca preostala za iskorištenje sredstava Fonda solidarnosti EU i tome kako iskoristiti ta sredstva, o prostornom uređenju, graditeljstvu, državnoj imovini, a i novim nadležnostima stambenog zbrinjavanja, o energetskoj obnovi i učinkovitosti, o tome postoji li dugoročan plan upravljanja državnom imovinom, kakav je daljnji plan za olakšanje stjecanja prve nekretnine mladih te konačno što realno mogu očekivati stanovnici Banovine i Zagreba.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!