13:16 / 07.01.2022.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: dr. sc. Gordan Grlić Radman

Gordan Grlić Radman

Gordan Grlić Radman

Foto: Zeljko Hladika / PIXSELL

U srijedu, 12. siječnja, na Prvom programu u 20:10 prikazujemo talk show Romana Bolkovića - 1 na 1 u kojem gostuje dr. sc. Gordan Grlić Radman.

Dr. sc. Gordan Grlić Radman ministar je vanjskih i europskih poslova. Bivši veleposlanik Republike Hrvatske u SR Njemačkoj i Mađarskoj, predsjednik je Dunavske komisije sa sjedištem u Budimpešti. U Bernu je završio dvogodišnju menadžersku školu, u švicarskom udruženju inženjera ima aktivno članstvo. Na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu magistrira 2002., doktorira 2007., a 2010. izabran je u znanstveno zvanje znanstvenog suradnika na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu.

video thumb

S ministrom vanjskih i europskih poslova razgovaramo o trideset godina hrvatske diplomacije, o tome kakva je hrvatska diplomacija personalno, koji su najmarkantniji vanjskopolitički uspjesi RH u prošloj godini, o ulasku u Schengen, o tome što se očekuje od članstva u mediteranskom klubu MED9, o poziciji i položaju Hrvata u BiH, o izborima u BiH i reformi izbornog zakona, o tome kakav je status hrvatske manjine u Srbiji, suradnji s Italijom i Slovenijom oko zaštite Jadrana, kakva je suradnja s SAD-om, članstvu u OECD-u, o tome je li europski projekt dokazao svoju vrijednost, je li hrvatska vanjska politika usklađena te o najvećim izazovima vanjske politike RH u ovoj godini.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!