14:57 / 27.09.2021.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: Josip Aladrović

Ministar Josip Aladrović

Ministar Josip Aladrović

Foto: Robert Anic / PIXSELL

U srijedu, 29. rujna, na Prvom programu u 20:10 ne propustite novo izdanje talk-showa Romano Bolković - 1 na 1. Gost emisije je Josip Aladrović, ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

video thumb

Josip Aladrović osnovnu je školu završio u Pleternici, gimnaziju u Požegi, a studij je nastavio u Zagrebu. Diplomirani je ekonomist. Ravnateljem Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje postao je 2017. godine. Prethodno je bio regionalni direktor za korporativne klijente Croatia osiguranja.

S ministrom Aladrovićem razgovaramo o nacionalnom planu oporavka i otpornosti, projektima koji su pripremljeni za financiranje kroz NPOO, uvođenju eura te prednostima uvođenja eura, inflaciji i standardu građana, rastu plaća i mirovina,kao i dramatičnim demografskim promjenama i mirovinskom stupu.

"Romano Bolković - 1 na 1"

"Romano Bolković - 1 na 1"

Foto: HTV / HRT

U talk showu bit će riječi i o vraćanju iseljenika i nužnim reformama, situaciji na tržištu rada, programima kreiranja radnih mjesta u postsezonskom periodu, malim i srednjim poduzetnicima, pomoći za velike gospodarstvenike, mladima i tržištu rada te novom Zakon o radu i nacionalnoj strategiji suzbijanja neprijavljenog rada.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!