12:28 / 12.11.2021.

Autor: HRT

Romano Bolković - 1 na 1: Tomo Medved

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

U srijedu, 17. studenoga u 20:10 na Prvom programu u talk showu Romana Bolkovića 1 na 1, uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, razgovaramo s potpredsjednikom Vlade i ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom.

video thumb

Tomo Medved potpredsjednik je Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja. U Vladi je zadužen za nacionalnu sigurnost i predsjednik je Koordinacije sustava domovinske sigurnosti te čelnik i član brojnih povjerenstava. Uz to zamjenik je predsjednika HDZ-a, a odmah nakon razornog potresa u Petrinji imenovani je i čelnikom Stožera civilne zaštite za potresom pogođeno područje.

S ministrom Medvedom govorimo o njegovim dužnostima i prioritetima, o tome koliko bogato ratno i vojno iskustvo pomaže u komunikaciji s braniteljima, o stanju Hrvatske vojske danas, o tome koji su problemi braniteljske populacije i ima li smisla postojanje Ministarstva hrvatskih branitelja kao zasebnog resora, o ciljevima ove Vlade kojoj je potpredsjednik, o stanju na Banovini.

Romano Bolković

Romano Bolković

Foto: Saša Ćetković / Romano Bolković - 1 na 1

Bit će riječi i o raspravama o tome da je Vukovar žrtvovan te kako s tim vremenskim odmakom gleda na to vrijeme, o tome što se čini da se sazna do danas nepoznata sudbina nestalih, onima koji smatraju da je Vukovar previše posvećen svojoj ratnoj prošlosti nauštrb svoje sadašnjosti i budućnosti, te onima koji upravo na tim temama, ideološkim podjelama i sukobima, grade svoje karijere.

Govorit će i o tome činimo li dovoljno da naši mladi znaju o Domovinskom ratu i cijene ulogu hrvatskih branitelja u stvaranju naše države te o preporukama Vijeća za domovinski pijetet, mir i razvoj te najvažnijim odlukama oko kojih su se usuglasili i koje su podržali i gradonačelnik Vukovara i načelnik Škabrnje.

Autor i voditelj je Romano Bolković, a urednica Slavica Babić.

Emisiju pratite i putem multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme pronađite emitirana izdanja, kao i na našem YouTube kanalu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!