20:19 / 13.09.2021.

Autor: HRT

Slatka kuharica: Skradin

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Foto: Slatka kuharica / gastronomsko-putopisna serija

U srijedu, 15. rujna, u 17:45 na Drugom programu HTV-a slijedi 5. epizoda druge sezone gastronomsko-putopisne serije Slatka kuharica. Poznata slastičarka Petra Jelenić i u ovoj sezoni spaja tradicionalne recepte naših baka sa suvremenim kulinarstvom te u svakoj emisiji posjećuje novi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici. Žumberak, Makarska, Skradin, Split, Plešivica, Opatija i Ozalj samo su neka od odredišta.

Magična su mjesta gdje se rijeke i more ljube, gdje sklad plodnih polja i riječnih i morskih dubina, čini jelovnik nevjerojatno raskošnim. Takav je gradić Skradin, unikatan. Unikatna je i njegova skradinska torta koju Petra uči prema originalnom receptu kojeg se još drže samo četiri žene u Skradinu. Jedna od njih je Nevenka Bulat koja će sa svojim unukama Lucijom i Nevenom voditi Petru kroz još jednu slatku priču.

Autorica serije je Maja Pek, a scenarist Siniša Pavić. Redatelji su Maja Pek i Filip Filković Philatz. Voditeljica je Petra Jelenić.

Producenti su Maja Pek i Danijel Pek, izvršna producentica Tamara Babun, a urednica Ljiljana Vuglač.

Gastronomsko-putopisna serija dostupna je i u videoteci naše multimedijske platforme HRTi.

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Srijeda, 15. rujna na Drugom

Foto: Slatka kuharica / gastronomsko-putopisna serija

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!