Sunčana strana Prisavlja: Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa izvode Dina e Mel feat. Edin Karamazov, Miroslav Tadić, Yvette Holzwarth, prijenos koncerta

22.07.2021.

15:32

Autor: HRT

 Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa

Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

U četvrtak 29. srpnja na Sunčanoj strani Prisavlja, na prisavskoj livadi u 21 sat pratite koncert Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa izvode Dina e Mel feat. Edin Karamazov, Miroslav Tadić, Yvette Holzwarth. Na Sunčanoj strani Prisavlja Dina e Mel, duo koji čine vrhunske zadarske glazbenice - pjevačica i muzikologinja Dina Bušić te gitaristica Melita Ivković predstaviti će projekt Bërbili (Slavuj). 

Snimku koncerta možete pogledati u petak 30. srpnja na Trećem programu u 21 sat.

Riječ je o zaboravljenim pjesmama zadarskih Arbanasa koji su u 18. stoljeću došli u Zadar s područja Skadarskog jezera, a čiju glazbenu baštinu Dina e Mel oživljavaju na albumu objavljenom prošle godine uz izuzetne gostujuće glazbenike: Miroslava Tadića (gitara), Yvette Holzwarth (violina) i Edina Karamazova (gitara i saz).

Izdanje je dobilo više sjajnih stručnih kritika koje ga ocjenjuju kao autentičnu i originalnu mediteransko-orijentalnu glazbenu priču izraslu iz arheologije, to jest muzikološkog istraživanja građe koja je potom nadograđena novim, izuzetno snažno profiliranim obradama glazbenika koji su se na njemu okupili.

Redatelj Danko Volarić, urednica Snježana Nožinić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa

Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!