22:43 / 24.07.2021.

Autor: HRT

Sunčana strana Prisavlja: Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa, razgovor s izvođačima, snimka

Petak, 30. srpnja na Trećem

Petak, 30. srpnja na Trećem

Foto: Sunčana strana Prisavlja / HRT

U petak 30. srpnja na Trećem programu u 20:30 prikazujemo snimku razgovora s izvođačima koncerta Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa. Na prisavskom travnjaku voditeljice Maja Njirjak i Ana Anzulović razgovarat će s Dinom Bušić, Melitom Ivković, Miroslavom Tadićem, Yvette Holzwarth i Edinom Karamazovom.  Koncert Bërbili - zaboravljene pjesme zadarskih Arbanasa na programu je Sunčane strane Prisavlja u četvrtak 29. srpnja, a snimku koncerta prikazujemo u petak 30. srpnja u 21 sat na Trećem programu.

Na Sunčanoj strani Prisavlja Dina e Mel, duo koji čine vrhunske zadarske glazbenice, pjevačica i muzikologinja Dina Bušić te gitaristica Melita Ivković, predstavit će projekt Bërbili (Slavuj). 

Riječ je o zaboravljenim pjesmama zadarskih Arbanasa koji su u 18. stoljeću došli u Zadar s područja Skadarskog jezera. Njihovu glazbenu baštinu Dina e Mel oživljavaju na albumu objavljenom 2020. godine uz izuzetne gostujuće glazbenike: Miroslava Tadića (gitara), Yvette Holzwarth (violina) i Edina Karamazova (gitara i saz), koji i sviraju na ovom koncertu. 

Redatelj je Danko Volarić, a urednica Snježana Nožinić.

Emisiju pogledajte i putem multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!