Superpotjera

15.03.2023.

09:40

Autor: HRT

Superpotjera - novi kviz na HRT-u ne propustite u nedjelju, 26. ožujka, na Prvom programu  u 20:15! U Superpotjeri je prvi put petero lovaca okupljeno u supertim. Samouvjereni do neba, svih petero rade kao jedan. Spremni su upustiti se u bitku sa svima koji dolaze. Stvorili su jedan od najmoćnijih kvizaških timova na planetu pa se postavlja pitanje: Tko ima sve što je potrebno da bi pobijedio lovce?

Galerija
Nedjelja, 26. ožujka na Prvom , Foto: Renato Branđolica/HRT
Nedjelja, 26. ožujka na Prvom , Foto: Renato Branđolica/HRT

Superpotjera (u izvorniku: Beat the Chasers) licencni je natjecateljski televizijski format kviza znanja u kojem natjecatelj najprije osigurava potencijalni novčani iznos u samostalnoj igri odgovaranja na pitanja s višestrukim izborom.

Nedjelja, 26. ožujka na Prvom

Nedjelja, 26. ožujka na Prvom

Foto: Renato Branđolica / HRT

Pod uvjetom da tijekom spomenute samostalne igre uspije osigurati određeni novčani iznos, nastavlja s natjecanjem u kojem ima priliku osvojiti novčanu nagradu igrajući protiv dva, tri, četiri ili svih pet lovaca.

Nedjelja, 26. ožujka na Prvom

Nedjelja, 26. ožujka na Prvom

Foto: Renato Branđolica / HRT

Lovci su: Morana Zibar, Krešimir Sučević Međeral, Mladen Vukorepa, Dean Kotiga i novi lovac koji im se pridružio - Sven Marcelić.

- Koncept kviza je varijanta obrnute "Potjere". U "Potjeri" četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu, rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza. 

Dodaje kako će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja. - Ovo je večernja varijanta s publikom u studiju, većim novčanim iznosima i grandioznijom scenom, emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika, kaže Grković. 

Galerija
Nedjelja, 26. ožujka na Prvom , Foto: Renato Branđolica/HRT
Nedjelja, 26. ožujka na Prvom , Foto: Renato Branđolica/HRTNedjelja, 26. ožujka na Prvom , Foto: Renato Branđolica/HRT

Joško Lokas kaže kako je lijepo raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a.

- Ovo nije samo spin-off već neka logična ekstenzija "Potjere", riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao kao što ekipa radi već 10 sezona, rekao je Joško neposredno uoči početka snimanja. 

Voditelj novog HRT-ovog kviza je Joško Lokas, redatelj Danko Volarić, a urednik Igor Grković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!