Koncert u povodu Dana državnosti i 30. obljetnice međunarodnog priznanja RH

23.05.2022.

17:49

Autor: HRT

Hrvatske zastave

Hrvatske zastave

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

U nedjelju, 29. svibnja, u 20:10 na Prvom programu HTV-a i Prvom programu HR-a prijenosom svečanog koncerta iz zagrebačkog HNK obilježavamo Dan državnosti i 30. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske. 

video thumb

Dana 15. siječnja 1992. Republiku Hrvatsku priznalo je 12 zemalja članica tadašnje Europske zajednice kao suverenu i samostalnu državu. Iste godine 22. svibnja naša je država postala članicom Ujedinjenih naroda. U vihoru ratnih zbivanja bile su to snažne potvrde državnosti i afirmacije hrvatske države u sklopu međunarodne zajednice. 

30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

30. obljetnica međunarodnog priznanja Republike Hrvatske

Foto: promo / promo

Tijekom prijenosa svečanog koncerta prisjetit ćemo se teškog puta prema neovisnosti i međunarodnom priznanju Republike Hrvatske kao samostalne i suverene države te uživati u koncertu sastavljenom od izvedbe ponajboljih djela hrvatske glazbene baštine.

Nastupaju Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića, Darija Auguštan, sopranistica, Dubravka Šeparović Mušović, mezzosopranistica, Filip Filipović, tenor, Ljubomir Puškarić, bariton, i Sabrina Hebiri, vokal.  

Prijenos svečanog koncerta možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!