Svijet jazza: Jure Pukl Anorok

09.06.2023.

16:41

Autor: HRT

Snažna autorska reakcija na društveni trenutak globalne nesigurnosti i kaosa pandemije koronavirusa Jure Pukla, slovenskog saksofonista koji je svoj pozamašni talent čitavo desetljeće brusio u New Yorku, slobodu pronalazi u kombinaciji jazza, elektronike i improvizacije. U četvrtak, 15. lipnja na Trećem programu u 19:30 ne propustite emisiju Svijet jazza. 

Četvrtak, 15. lipnja na Trećem

Četvrtak, 15. lipnja na Trećem

Foto: Svijet jazza / HRT

Svojim sastavom znakovitog naziva ANOROK Pukl predstavlja novi album "Melt". Uz kontrabasista Joea Sandersa, mađarskog bubnjara Ferenca Nemetha i trubača Ralpha Alessija, sve dojmljivim individualnim glasovima, ono što kod ovog sastava posebno impresionira jest sloboda interakcije, koje potiče otvorenost Puklovih kompozicija i aranžmana.

Sredinom svibnja 2023., dan nakon zapaženog nastupa na Jazz Cerknom, Pukl je svoj kvartet predstavio zagrebačkoj publici u sklopu proljetnog izdanja festivala Jazz.hr, pokazujući još jednom kako iz nesigurnosti i nepredvidivosti može izrasti najintenzivniji glazbeni, ali i međuljudski dijalog.

Četvrtak, 15. lipnja na Trećem

Četvrtak, 15. lipnja na Trećem

Foto: Svijet jazza / HRT

Novinari i suradnici Davor Hrvoj, Lujo Parežanin, a redateljica i urednica Melanija Pović Jagarinec.

Posjetite našu Facebook stranicu.

Emisiju pratite i preko multimedijske usluge HRTi u čijoj videoteci možete pronaći prethodne emisije.   

Galerija
Četvrtak, 15. lipnja na Trećem, Foto: Svijet jazza/HRT
Fekalije na plaži u Zadru, Foto: HTV/HRTČetvrtak, 15. lipnja na Trećem, Foto: Svijet jazza/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!