Svijet klasike: Oproštajni koncert Marija Ivelje, 27.11.2021.

18.09.2023.

08:14

Autor: HRT

Mario Ivelja

Mario Ivelja

Foto: Svijet klasike / HRT

Kontrabasist Mario Ivelja proveo je u Zagrebačkim solistima nevjerojatne 43 godine kao najdugovječniji član-glazbenik u njihovoj povijesti. No, došao je trenutak i za njegov oproštajni koncert koji se uz mnogo emocija održan 27. studenoga 2021. u Dvorani Blagoja Berse na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje Solisti održavaju svoju redovitu koncertnu sezonu, otkako im je matična dvorana Hrvatskog glazbenog zavoda zatvorena zbog obnove.

Tom smo ga prigodom zamolili da se za naše kamere prisjeti nekih bitnih trenutaka svoje bogate karijere. Uz to, pronašli smo najzanimljivije ulomke iz naše arhive koji potkrepljuju njegova sjećanja.

Emisija Svijet klasike: Oproštajni koncert Marija Ivelje, Sezona Zagrebačkih solista u Dvorani Blagoja Berse na Muzičkoj akademiji na rasporedu je u četvrtak, 28. rujna na Trećem programu u 19 sati. 

Voditeljica i urednica emisije je Jana Haluza.

Svijet klasike, osim na HTV3, možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme nalazi se i arhiva emisija.  

Mario Ivelja

Mario Ivelja

Foto: Marko Lukunic / Pixsell

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!