Trag u beskraju - sjećanje na Olivera, prijenos iz Vela Luke

22.07.2022.

16:37

Autor: HRT

Petak, 29. srpnja na Prvom

Petak, 29. srpnja na Prvom

Foto: promo / promo

Sto dvadeset minuta mediteranske simfonije u Veloj Luci u čast i sjećanje na nikad prežaljenog, velikog Olivera Dragojevića! Ne propustite prijenos velikog koncerta Trag u beskraju - sjećanje na Olivera u petak, 29. srpnja na Prvom programu HTV-a u 21:25. Koncert uživo moći ćete pratiti i na našem portalu, Facebook stranici MojHRT te YouTube kanalu Hrvatske radiotelevizije.

Najljepše pjesme, najveći hitovi u interpretaciji sjajnih glazbenika i poznatih pjevača s rive će se razlijegati Oliverovom Velom Lukom.  

video thumb

Uz Zoricu Kondžu, Tedija Spalata, Petra Grašu, Doris Dragović, Petra Dragojevića nastupit će niz mladih pjevača - među ostalima Dino Jelusić, Matija Cvek, Jure Brkljača te simfonijski orkestar pomno sastavljen od najboljih mladih glazbenika.  

"Ti si moj san", "Ako izgubim tebe", "Nedostaješ mi ti", "Dobar dan"... samo su neke od predivnih pjesama, koje ćemo čuti. Ovu mediteransku simfoniju za Olivera glazbeno je osmislio Ante Gelo, a orkestrom će ravnati Alan Bjelinski

Oliver Dragojević

Oliver Dragojević

Foto: HTV / HRT

- Ove godine očekuje nas bogatiji glazbeni program i koncert koji je u potpunosti otvoren za javnost. Oliverov prijatelj Edo Bralić donirao je ponton veličine 27x14 metara, na kojem će biti smješten orkestar i s kojeg će Hrvatska radiotelevizija emitirati ovaj produkcijski zahtjevan prijenos. Ponton je novost i posebnost ove godine kako bi što više ljudi s pontona na rivi mogli pratiti ovaj glazbeni spektakl. Oliver je ostavio nezamjenjivo mjesto na hrvatskoj glazbenoj sceni i u srcima svojih obožavatelja, a mi njegovi prijatelji i suradnici sretni smo da ćemo i ove godine moći sudjelovati u obilježavanju uspomene na njegov život i djelo uz veliku pomoć Hrvatske radiotelevizije, istaknuo je glazbeni producent Ante Gelo.

Voditelj je Duško Ćurlić, redatelj Ivan Miladinov, a urednica Andrijana Škorput

Prijenos iz Vele Luke možete pratiti i na Drugom programu Hrvatskog radija, a na području RH i preko multimedijske usluge HRTi. Prošlogodišnji koncert održan u čast velikoga glazbenika pogledajte na našem YouTube kanalu

video thumb

Prijenosu koncerta prethodi glazbeno-dokumentarni film iz serijala A Porina dobiva... posvećen Oliveru, koji je na rasporedu u 20:10 na Prvom. Film je dostupan i u videoteci multimedijske platforme HRTi

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!