12:50 / 26.11.2021.

Autor: HRT

Treći element: Pokusi u ekonomiji

Srijeda, 1. prosinca na Trećem

Srijeda, 1. prosinca na Trećem

Foto: Treći element / HRT

U Trećem elementu, koji je na rasporedu u srijedu, 1. prosinca, na Trećem programu u 21:20, nastavljamo s temom nobelovaca. Ovaj put govorimo o Nobelovoj nagradi iz ekonomije.

Ovogodišnji dobitnicu su David Card za empirijska istraživanja ekonomije rada te Joshua Angrist i Guido Imbens za metodološki doprinos analizi uzročno-posljedičnih veza u ekonomiji.

Govorimo o doprinosu ovih dobitnika ekonomskoj znanosti i novostima koje su unijeli u ekonomska istraživanja. Raspravljamo i o tome kakva je ekonomije bila prije nego što je postala empirijska znanost, koji su najveći izazovi u eksperimentima u ekonomiji, na koji su način Card, Angrist i Imbens utjecali na ekonomska istraživanja danas...

Gosti su dr. sc. Ivan Žilić s Ekonomskog instituta u Zagrebu i doc. dr. sc. Stjepan Srhoj s Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku.

Voditelji su Jelena Šuran i Saša Ceci. Redateljica je Gordana Bolčić, a urednica emisije Jozefina Stipančević

Emisiju možete pogledati i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!