Treći program HRT-a slavi 10. rođendan

08.09.2022.

11:37

Autor: HRT - Komunikacije

Jazz orkestar HRT-a

Jazz orkestar HRT-a

Foto: Marija Štilinović / HRT

Za svečanu desetu obljetnicu Trećeg programa Hrvatske radiotelevizije (HRT - HTV 3) pripremili smo za naše gledatelje i ljubitelje Trećeg deset dana atraktivnog programa - od premijernih koncerta, kultnih filmova do ekskluzivnih intervjua i nezaboravnih partija šaha. 

video thumb

Uvod u desetodnevni televizijski program obilježavanja 10 godina Trećeg počinje posebnom emisijom na Trećem programu 13. rujna u 20:05, uživo sa Sunčane strane Prisavlja. Prisjetit ćemo se kako je s radom počeo Treći program tog 13. rujna 2012.

Slavljenička emisija sa Sunčane strane Prisavlja

Slavljenička emisija sa Sunčane strane Prisavlja

Foto: HTV / HRT

Okupljamo mnogobrojne uzvanike iz kulture, stare i nove komentatore iz emisije Peti dan, donosimo intervju sa Slavojem Žižekom i slušamo bend Mary May.  

Slovenski filozof Slavoj Žižek

Slovenski filozof Slavoj Žižek

Foto: Josip Regovic / Pixsell

Razgovaramo o prošlosti, budućnosti Trećeg programa kao jedinstvenog javnog TV servisa, programa za kulturu, njegova utjecaja na društvo, pomacima i vrijednostima. Urednica emisije je Gabrijela Perišić, a voditelji su Anja Cerar i šahovski velemajstor Alojzije Janković.  

video thumb

Nakon emisije Uživo s Prisavlja - 10 godina Trećeg programa, slijedi live koncert Jazz orkestra HRT-a sa zanimljivim gostima iz najboljih deset suradnji. U svojoj bogatoj povijesti Jazz orkestar HRT-a ugostio je mnogobrojne strane i domaće glazbenike.

Deseta obljetnica Trećeg programa idealna je prilika da nam Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem sjajnog dirigenta Mirona Hausera predstavi deset posebnih suradnji. U prijenosu na otvorenoj ljetnoj pozornici HRT-a prisjetit ćemo se kako uz orkestar dišu Chui, Mangroove, Marko Tolja, Zvjezdan Ružić, Lana Janjanin, Filosofia, Cubismo, Darko Rundek, Davor Gobac, Matija Dedić.    

Rođendan Trećeg programa HTV-a

Rođendan Trećeg programa HTV-a

Foto: HTV / HRT

Proslavite s nama prvih deset godina Trećeg 13. rujna od 20:05 posebnom emisijom uživo sa Sunčane strane Prisavlja, nakon čega slijedi live koncert Jazz orkestra HRT-a sa zanimljivim gostima iz najboljih deset suradnji, a sve pod ravnanjem našeg sjajnog dirigenta Mirona Husera!

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!