09:41 / 12.10.2021.

Autor: HRT

Volim životinje - ZOO

 Subota, 16. listopada na Drugom

Subota, 16. listopada na Drugom

Foto: Volim životinje - ZOO / HRT

U subotu, 16. listopada, u 9:45 na Drugom prikazujemo prvi nastavak serije u kojoj upoznajemo životinje u zoološkom vrtu. 

Volonter Marko uči o životinjskom svijetu pomažući u zoološkom vrtu. Svaki dan za njega je novi izazov, jer dobiva poseban zadatak koji ne može obaviti ako ne nauči ponešto o svakodnevnim aktivnostima u zoološkom vrtu - prehrani, čišćenju i uređenju nastambi, igranju, treniranju ili liječenju životinja.

video thumb

Uz Marka i mi ćemo saznati nešto više o ulozi zooloških vrtova u zaštiti životinjskih vrsta, znanstvenom istraživanju rijetkih i ugroženih vrsta, edukaciji djece, ali i o važnosti timaritelja, zoologa, nutricionista, edukatora u svakodnevnom životu u zoološkom vrtu.

U prvoj epizodi naziva Prehrana životinja Marko je dobio zadatak napraviti sladoled za lemure, a kako da to napravi, shvatit će tek nakon što nešto nauči o prehrani životinja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!