21:54 / 09.06.2021.

Autor: HRT

ZagrebDox 2021. - Kronika

Petak, 11. lipnja na Trećem

Petak, 11. lipnja na Trećem

Foto: promo / ZagrebDox 2021.

U petak 11. lipnja u 21 sat na Trećem počinjemo s prikazivanjem Kronika, u produkciji ZagrebDoxa, u kojima možete vidjeti tko su retrospektivci, laureati i što ih zaokuplja u 25fps formatu, ali i pregled zbivanja, programe te atmosferu na festivalu koji zbog pandemije i neodržavanja manifestacije prošle godine ove ne obilježava svoju punoljetnost...

Naime, kao i uvijek, i ovogodišnji 17. ZagrebDox festival obiluje brojnim vrhunskim filmskim naslovima dokumentarnog žanra različitih autora koji dolaze iz cijelog svijeta, regije i svakako Hrvatske.

U 12 programa tijekom osam dana bit će prikazana 84 dokumentarna filma.

Uvijek u selekciji s premijernom i aktualnom tematikom te angažiranim sadržajima koji su dio naše svakodnevice i ocrtavaju fragmente stvarnosti, različiti filmaši ih percipiraju i propitkuju na sebi svojstven način!

Ove godine će se dio filmskog programa i produkcije osvrnuti na pitanje rodne ravnopravnosti i osobite uloge žene u društvu. Ne samo tematikom već i odabirom autorica kao redateljica.

Svakako uz plejadu različitosti na platnu, osim spomenute teme, bit će i niz drugih iznimnih naslova i imena autora...

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!