Zauvijek mladi: Zombi u nama

27.03.2023.

21:35

Autor: HRT

Četvrtak, 30. ožujka na Drugom

Četvrtak, 30. ožujka na Drugom

Foto: Zauvijek mladi / HRT

Što danas moderna kemijska znanost zna o stanicama "zombijima" u nama i zašto su one važne, odnosno kakvu bi ulogu mogle odigrati u medicini budućnosti?  

Starost ne dotiče samo naše tijelo, ona u cijelosti obuzima cijelog čovjeka, njegove mentalne, psihičke i duhovne mogućnosti, a o tome u posljednjem šestom nastavku popularno-znanstvene serije govore znanstvenici: dr. sc. Ljiljana Fruk, Sveučilište u Cambridgeu, prof. dr. sc. Vlatka Zoldoš, Sveučilište u Zagrebu, prof. dr. sc. Gordan Lauc, Sveučilište u Zagrebu, dr. sc. William Bains, Sveučilište u Cambridgeu, dr. sc. Daniel Munoz-Espin, Sveučilište u Cambridgeu, prof. dr. sc. Miroslav Radman, MedILS, Split, prof. dr. sc. Igor Rudan, Sveučilište u Edinburghu, prof. dr. sc. Đurđica Ugarković, Sveučilište u Zagrebu, prof. dr. sc. Igor Jukić, Sveučilište u Zagrebu, mr. sc. Gaye Godkin, Dublin, Robert Torre, prim.dr. med., KBC Sestre milosrdnice, Zagreb.

Zadnji nastavak na rasporedu je u četvrtak, 30. ožujka, u 18:50 na Drugom programu HTV-a.  

Narator je prof. dr. sc. Nikola Poljak.

Serija je nastala po ideji i scenariju dr. sc. Jasne Burić koja je ujedno i urednica. Redatelj je Mislav Hudoletnjak.

Osim na HTV2, zadnju epizodu popularno-znanstvene serije Zauvijek mladi na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi. U videoteci platforme nalaze se prethodno emitirana izdanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!