Znanstveni krugovi

17.03.2023.

12:24

Autor: HRT

Utorkom na Drugom

Utorkom na Drugom

Foto: Znanstveni krugovi / HRT

Tjedna emisija prati rad naših znanstvenika i gostovanja inozemnih stručnjaka, predstavlja najvažnije događaje u recentnoj znanosti u Hrvatskoj, podsjeća na važne obljetnice i velike znanstvenike te na prijelomne trenutke u znanosti. Znanstvene krugove pratite utorkom na Drugom u poslijepodnevnom terminu.  

U novom izdanju emisije 21. ožujka u 17:20 na HTV2: 

U povodu stote godišnjice smrti Dore Pejačević u Muzeju grada Zagreba postavljena je izložba "Dora - Zapis na brezovoj kori". Predstavljenim fotografijama i osobnim predmetima izložba prati život hrvatske skladateljice od djetinjstva pa sve do prerane smrti.

Kao i u većini zemalja Sredozemlja, i u Hrvatskoj su posljednjih tridesetak godina zabilježene izraženije promjene klime. Kako to utječe na vinogradarstvo i kako se tomu prilagoditi?

Porast infekcija uzrokovanih rezistentnim bakterijama postao je velik problem u bolnicama, osobito nakon ortopedskih kirurških zahvata. Jedno od rješenja tog problema nude znanstvenici okupljeni na projektu AIMed.

Urednica je Mirjana Srhoj.

Emisiju na području RH pogledajte i preko multimedijske platforme HRTi u čijoj su videoteci emitirana izdanja.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!