14. Festival klapa i mandolina - Makarska, 2018.

17.08.2021.

12:46

Autor: HRT

 14. Festival klapa i mandolina - Makarska, 31. kolovoza 2018.

14. Festival klapa i mandolina - Makarska, 31. kolovoza 2018.

Foto: HTV / HRT

U ponedjeljak, 23. kolovoza, u 18:50 na Trećem programu HTV-a slijedi skraćena snimka 14. Festivala klapa i mandolina - Makarska, održanog 31. kolovoza 2018. godine.

Od kada se 1967. začuo zvuk klape "Srdela" uoči 1. Omiškog festivala klapa, Makarska je postala pravi domaćin klapskog svijeta. 

U organizaciji grada Makarske i TZ grada Makarske veliki broj gledatelja uživa u natjecanju koje ocjenjuju i publika i peteročlani stručni ocjenjivačku sud.

Klapa pobjednica Festivala ima u sljedećoj godini samostalan koncert te, kao i klapa koja dobije najviše glasova publike, nastupa na sljedećem Festivalu.

Uživajte u sjajnim izvedbama klapa: Bonaca (Šibenik), Contra (Split), Čiovo (Trogir), Kampanel (Zagreb), Kaše (Dubrovnik), Kumpanji (Blato na Korčuli), Marineta (Makarska), Puntamika (Zadar), Spalatos (Split), Subrenum (Župa dubrovačka) i Tramuntana (Kraljevica).

Scenaristica i urednica je Lejdi Oreb.

Snimku možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!