08:58 / 15.09.2021.

Autor: HRT

30. obljetnica bitke za Vukovar, prijenos

Subota, 18. rujna na Četvrtom

Subota, 18. rujna na Četvrtom

Foto: 30. obljetnica bitke za Vukovar / HRT

U povodu obilježavanja bitke za Vukovar i 30. obljetnice legendarne 204. vukovarske brigade, Hrvatska televizija u subotu, 18. rujna, pripremila je specijalnu emisiju. Budite uz Četvrti program HTV-a od 12 sati. Pratite nas i na portalu, a izravni prijenos obilježavanja 30. obljetnice bitke za Vukovar možete gledati i preko multimedijske usluge HRTi, te slušati na Prvom programu Hrvatskoga radija.

U emisiji prenosimo svečanost iz dvorišta vukovarskog dvorca Eltz, koja počinje podizanjem hrvatske zastave na Vodotornju u 12:15. Predviđen je prelet borbenih zrakoplova i program akrobatske grupe "Krila oluje" te nastup Najboljih hrvatskih tamburaša.

Naši reporteri Petar Vlahov, Marina Gantar i Melita Homa uključit će se u emisiju sa svojim sugovornicima, sudionicima obrane Vukovara, koji će s našim gledateljima podijeliti sjećanja na odlučujuću bitku za stvaranje Hrvatske.

Vidjet ćemo i postav Taktičkog tehničkog zbora naoružanja borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi Hrvatske vojske i policije. U sklopu programa, naime, na središnjem trgu pripadnici Počasno-zaštitne bojne i Specijalne policije izvode pokazne vježbe.

U reportaži Martine Klaić podsjetit ćemo na sve ključne trenutke dramatičnih zbivanja u Vukovaru 1991.

Voditeljica je Zrinka Grancarić, a urednica Ana Jelinić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!