40. godina klape Bonaca - Tvrđava Sv. Mihovil Šibenik, 2020., snimka

02.06.2022.

14:45

Autor: HRT

Ponedjeljak, 6. lipnja na Trećem

Ponedjeljak, 6. lipnja na Trećem

Foto: 40. godina klape Bonaca - Tvrđava Sv. Mihovil Šibenik, 2020. / HRT

U ponedjeljak 6. lipnja na Trećem u 18:45 prikazujemo snimku slavljeničkog koncerta šibenske klape "Bonaca" kojim je obilježila 40 godina rada. Koncert je održan 20. lipnja 2020. godine na Tvrđavi Sveti Mihovil u Šibeniku.

Na pozornici pod zvijezdama klapa Bonaca ugostila je brojne prijatelje i goste: Zoricu Kondžu, Tedija Spalata, klapu Cambi Split, Neru Gojanović i Gordanu Pavić, a posebno iznenađenje koncerta bio je popularni Petar Grašo koji je zapjevao sa šibenskom klapom u najboljim godinama.

Među gostima Bonace bili su i popularni Dupini, grupa koja je pratila Olivera Dragojevića na njegovim nastupima. Upravo je Oliveru, voljenom prijatelju klape, bio posvećen dio koncertne večeri u kojoj je šibenska klapa izvela brojne uspješnice s njihovih 18 albuma. 

Bonaca se prvi put pojavila na Omiškom festivalu pod imenom Bilice, u ljeto 1980. Pod imenom Bonaca šibenska klapa nastupa od 1985.,a uzela je taj naziv na nagovor Miše Kovača, kad je snimila svoj prvi album Dalmacijo, slušaj ovo.

Uredinca je Lejdi Oreb.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!