56. Festival dalmatinskih klapa - Omiš 2022. muške klape

04.07.2022.

13:15

Autor: HRT

Festival dalmatinskih klapa - Omiš

Festival dalmatinskih klapa - Omiš

Foto: HTV / HRT

U subotu, 16. srpnja, na Drugom programu od 21 sat pratite prijenos završne večeri muških klapa u sklopu Festivala dalmatinskih klapa - Omiš 2022., koji svjedoči o povijesnom gradu Omišu i njegovih 56 godina njegovanja izvorne klapske pjesme. 

video thumb

Od 1967. godine ostvaruje cilj - očuvati iskonsku privlačnost i snagu autentičnosti klapskog pjevanja, nematerijalnog kulturnog dobra, upisanog na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva. 

Nakon dviju izbornih večeri, održanih na trgu Stjepana Radića u Omišu, 2. i 3. srpnja 2022., poznati su sudionici ove završnice, a prema ocjenama stručnog povjerenstva, u sastavu: prof. Antonia Tomas, prof. Antonela Burić, prof. Mario Markovina, prof. Ivo Lise i maestro Mojimir Čačija. 

Subota, 16. srpnja na HTV2 - 56. Festival dalmatinskih klapa, Omiš 2022.

Subota, 16. srpnja na HTV2 - 56. Festival dalmatinskih klapa, Omiš 2022.

Foto: promo / promo

Na trgu Sv. Mihovila, s nama su klape: Podvorje – Kaštel Sućurac, Krijanca – Rab, Sagena – Zagreb, Banderija – Zagreb, Delmati – Solin, Žurnata – Sv. Filip i Jakov, Dalmari – Maribor, Krunik – Kučine, Stine – Zagreb i Pinguentum – Buzet. 

Redateljica je Mirena Stijačić, a urednica Lejdi Oreb. 

Završnu večer muških klapa na području RH možete pratiti i preko multimedijske usluge HRTi.  U 23:30, također na HTV2, donosimo i proglašenje pobjednika. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!