56. Festival kajkavskih popevki - Popevke zanavek

02.09.2021.

09:37

Autor: HRT

Arhivska fotografija

Arhivska fotografija

Foto: Matija Topolovec / PIXSELL

U petak, 10. rujna, u 20:05 na Drugom programu ne propustite prijenos prve večeri 56. Festival kajkavskih popevki, koji se održava u sjedištu Krapinsko-zagorske županije, Krapini. 

video thumb

Na tradicionalnoj manifestaciji Tjedan kajkavske kulture prva večer posvećena je Popevkama zanavek. Prisjetit ćemo se popularnih skladbi kajkavštine zahvaljujući sjajnim izvedbama Festivalskog orkestra i izvođača koji rado dolaze iz svih krajeva naše Domaje.

Organizator je Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo, a uz Zbor KUD-a "Ilirci", ove godine s nama su Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold te izvođači: Barbara i Rajko Suhodolčan, Lucija Jelušić, Bojan Jambrošić, Roko Vušković, Gordana Ivanjek Tušek, Barbara Othman, Tanja Mršić, Miljenko Đuran, Valentina Fijačko Kobić, Miroslav Živković, Željko Grozaj, Kvartet Gubec...

Scenarist i urednik je Nikola Kristić, redateljica Vesna Fijačko Fodor, a producent prijenosa Damir Hanžek.

Prijenos možete pratiti i preko multimedijske platforme HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!