13:02 / 16.04.2022.

Autor: HRT

69. Zagrebački festival, prijenos

Četvrtak, 28. travnja na Drugom

Četvrtak, 28. travnja na Drugom

Foto: promo / 69. Zagrebački festival

U četvrtak 28. travnja na Drugom programu HTV-a i Drugom programu HR-a u 21 sat izravno prenosimo 69. Zagrebački festival, najstariji hrvatski pop festival, na kojem će se predstaviti 20 novih pjesama.

Umjetnički direktor Zagrebačkog festivala Branimir Mihaljević osvrnuo se na proces odabira ovogodišnjih izvođača riječima: "Dvije polufinalne večeri, jedna večer šansone, jedna rock večer i jedna s pjesmama na stranim jezicima. Toliko bi nam trebalo da predstavimo sve ono što nam se svidjelo od pjesama primljenih na natječaj ovogodišnjeg Zagrebačkog festivala. Zadivljen sam kreativnošću naših autora i zahvalan na strpljenju članova žirija.''

video thumb

Uz Branimira Mihaljevića, u sastavu ovogodišnjeg uredništva su i Ante Gelo, Franka Batelić, Neno Belan i Maja Trstenjak.

Izvođači za koje su se odlučili i čije izvedbe ćemo imati priliku čuti su: Alen Đuras, Beta Sudar, Cambi, Detour, Hari Rončević, Igor Drvenkar, Ivana Marić, Leteći odred, Luka Nižetić, Mateo Pilat, Mladen Burnać, Nela, Nikolina Tomljanović & Sandro Bastijančić, Salto Guru, Silente, Tedi Spalato, The Splitters, Tia, Whiteheads i Zembo Latifa.

Njihove pjesme već su uspješno zaplovile domaćim eterom, a ovoga tjedna u nacionalnoj top-ljestvici najemitiranijih pjesama HR Top 40 našlo se čak 16 singlova sa Zagrebačkog festivala.

Festival je još prošle godine predstavio novost da će za priznanje najizvođenije pjesme festivala konkurirati i podaci s digitalnih glazbenih platformi, uz službene podatke o radijskom emitiranju. Tko je najviše osvojio žiri, a tko publiku, saznat ćemo uskoro!

Voditelji ovogodišnjeg festivala su Iva Šulentić i Duško Ćurlić.

Urednica je Snježana Nožinić

Prijenos pratite i preko multimedijske usluge HRTi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!