7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, 2018.

05.02.2023.

13:21

Autor: HRT

7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, 2018.

7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo, 2018.

Foto: promo / promo

Već tradicionalno svakoga listopada pobjednici Hrvatskog natjecanja mladih glazbenih umjetnika "Papandopulo" imaju priliku za svoj često prvi nastup s orkestrom. To je dio njihovih nagrada, često i glavni povod sudjelovanja na natjecanju. Godine 2018. natjecanje se odvijalo u tri kategorije (gitara, violončelo i kontrabas), ali dok je kontrabasist Ivan Šajatović bio zauzet svojim angažmanima u Njemačkoj, s radošću su izazov prihvatili laureati gitare i violončela, boje studenti 4. godine Muzičke akademije u Zagrebu.  

Luka Vidović na gitari predstavlja Concierto del sur Manuela Poncea, dok je Tonka Javorović solistica u 1. Koncertu za violončelo i orkestar u Es-duru, op. 107, Dmitrija Šostakoviča. Simfonijskim orkestrom HRT-a u Velikoj dvorani Doma HV "Zvonimir" u Zagrebu dirigira Miran Vaupotić.

7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo - koncert nagrađenih uz SO HRT-a pod ravnanjem Mirana Vaupotića održan u Dvorani "Zvonimir", 25. listopada 2018. godine prikazujemo u srijedu, 15. veljače, u 18:55 na Trećem.

Komentatorica i urednica je Jana Haluza, a redatelj Miljenko Bukovčan. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!