17:17 / 07.04.2021.

Autor: HRT

Birdman

Utorak, 20. travnja na Drugom

Utorak, 20. travnja na Drugom

Foto: Birdman / film

U utorak, 20. travnja na Drugom programu u 21 sat iz ciklusa A Oscara dobiva prikazujemo film Birdman (The Unexpected Virtue of Ignorance, 2014.). Od 9 nominacija za Oscara Birdman je osvojio četiri: najbolji film, režija, originalni scenarij, fotografija; od 7 nominacija za Zlatni globus osvojio je za najboljeg glumca (M. Keaton) i scenarij; od 9 nominacija za BAFTA-u dobio je nagradu za fotografiju. Ovo je tek dio od 175 nagrada i 275 nominacija na filmskim festivalima koje je "Birdman" osvojio.

video thumb
Utorak, 20. travnja na Drugom

Utorak, 20. travnja na Drugom

Foto: Birdman / film

Crna komedija o glumcu koji pokušava oživiti svoju posrnulu karijeru. Riggan Thomson (M. Keaton) jednom je bio uspješan u ulozi superjunaka Birdmana, stekao je svjetsku slavu i godinama ga svi identificiraju s tim likom. Na zalasku karijere pokušava se odmaknuti od dominantnog Birdmana i na Broadwayu postaviti adaptaciju priče Raymonda Carvera. On je scenarist, redatelj i jedan od glumaca u predstavi...

Uloge tumače Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton, Andrea Riseborough, Amy Ryan, Emma Stone i Naomi Watts.

Scenaristi su Alejandro González Inárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Jr., Armando Bo, a redatelj Alejandro González Inárritu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!