08:23 / 08.04.2021.

Autor: HRT

Zelena knjiga: Vodič za život

Petak, 23. travnja na Prvom

Petak, 23. travnja na Prvom

Foto: Zelena knjiga: Vodič za život / film

U petak, 23. travnja na Prvom programu u 20:10 pogledajte film iz ciklusa A Oscara dobiva... Zelena knjiga: Vodič za život. Film je dobio brojne nominacije i nagrade. Na 91. dodjeli Oscara osvojio je nagradu za najbolji film, za najbolji originalni scenarij i za najboljega sporednoga glumca (Mahershala Ali). Osvojio je i Zlatni globus za najbolji mjuzikl ili komediju, najbolji film 2018. prema izboru National Bord of Review. Američki filmski institut uvrstio ga je u 10 najboljih filmova godine. Ali je za svoju ulogu osvojio Zlatni globus, nagradu Ceha filmskih glumaca i BAFTA-u.

video thumb

Biografska drama/komedija. Radnja je smještena u 1962., a nadahnuta je stvarnom pričom o turneji po američkom jugu afroameričkog klasičnog pijanista i jazz-pijanista Dona Shirleya i talijansko-američkog izbacivača Franka Vallelonge, takozvanog Tonyja Lipa, koji je bio Shirleyev vozač i čuvar.

Uloge u filmu Green book iz 2018. godine tumače Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini.

Scenarij potpisuju Nick Vallelonga, Brian Hayes Currie i Peter Farrelly.

Redatelj je Peter Farrelly.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!