15:10 / 07.04.2021.

Autor: HRT

Život je more

Ponedjeljak, 19. travnja na Drugom

Ponedjeljak, 19. travnja na Drugom

Foto: Život je more / film

U ponedjeljak, 19. travnja na Drugom programu u 21 sat prikazujemo psihološku dramu iz ciklusa A Oscara dobiva Život je more (MAR ADENTRO/THE SEA INSIDE, 2004.). Zanimljiv film španjolskoga redatelja Alejandra Amenábara, osvojio je niz prestižnih nagrada na svjetskim filmskim festivalima, među ostalima i Oscara za najbolji strani film, te Grand Prix na venecijanskoj Mostri. Radi se o dojmljivom djelu čija je tema stvaran slučaj Španjolca Ramóna Sampadra.


video thumb

S dvadeset i šest godina, Ramón, bivši mornar, teško je ozlijedio kralježnicu pri skoku u more. Sljedećih tridesetak godina provodi u krevetu, nepokretan, no i dalje pri savršenoj svijesti okružen nesebičnom pažnjom svojih najbližih.

Ponedjeljak, 19. travnja na Drugom

Ponedjeljak, 19. travnja na Drugom

Foto: Život je more / film

Duboko u sebi odluči dostojanstveno završiti svoj život te se gorljivo posveti borbi za legalizaciju ubojstva iz milosrđa - postupka koji je u mnogim zemljama zabranjen. Podržava ga odvjetnice Julia te bliska prijateljica Gené. Ramón, iako ustrajan u svojoj zamisli, zagovara ljubav prema životu i njegovanju prijateljstva...

Uloge tumače Javier Bardem, Belén Rueda, Lola Dueas, Mabel Rivera, Celso Bugallo, Clara Segura, Joan Dalmau, Alberto Jimenez i Tamar Novas.

Scenaristi su Alejandro Amenábar i Mateo Gil, a redatelj Alejandro Amenábar.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!